Primera Divisió
Esports14/09/2017

El nou accionariat promet fer créixer el Girona

Ampliar Montilivi i disposar d’una ciutat esportiva serà clau dins l’ambiciós projecte

Jordi Bofill
i Jordi Bofill

GironaEl Girona viu immers en una etapa de constant i satisfactòria evolució. Pas a pas, el projecte del conjunt gironí a l’elit s’està edificant d’una manera sòlida amb l’objectiu, a llarg termini, de convertir-se en un club referent. L’entrada en l’accionariat del City Football Group i el Girona Football Group, amb Ferran Soriano i Pere Guardiola com a executors principals, és un pas més dins un entramat que genera molta il·lusió. “Estem molt satisfets d’haver realitzat un moviment definitiu per arribar al primer nivell i competir amb els millors equips d’Europa. Seguirem treballant per estar a l’altura i sentir-nos orgullosos” manifestava Delfí Geli sobre el futur més immediat del club.

Els nous propietaris disposen d’un 44’3% cadascun que es veurà ampliat amb la compra del 8% encara en possessió de Josep Delgado. Això comporta que, segons la resposta dels petits accionistes –tenen temps fins el proper 2 d’octubre-, ambdues parts es faran amb el control del 96% o el 98% final. Amb la divisió dels percentatges cap dels dos propietaris superarà el 50%, fet que descarta qualsevol possible conflicte d’interessos entre el club blanc-i-vermell i el Manchester City. “No hi ha cap part que controli el Girona per si sola, llavors el problema no existeix. L’única hipòtesi apareix si, tant de bo, els dos clubs coincidissin a Europa, però pensem que no hi hauria dificultat en la norma que impedeix que dos clubs controlats pel mateix propietari puguin jugar la mateixa competició” afirmava Ferran Soriano abans de posar el precedent d’aquest mateix estiu com a exemple: “El Redbull Leipzig i el Redbull Salzburg han estat autoritzats per la UEFA ja que han demostrat estar gestionats de manera independent, com és el cas que ens ocupa”.

Cargando
No hay anuncios

Un dels pals de paller d’aquest nou projecte és la construcció d’una ciutat esportiva que permeti millorar, en recursos i qualitat, el dia a dia del Girona i el seu futbol formatiu. “El club ha de tenir una ciutat esportiva de primer nivell, amb el millor talent possible entrenant en les millors condicions. Tardarem més o menys, depenent de la localització i el temps que ens calgui. Existeixen moltes vies de solució”. Una d’elles és el PGA de Caldes de Malavella, on l’equip hi fa vida pràcticament a diari. “No és l’única opció, hem de tenir la tranquil·litat i la seguretat que fem els passos adients”. Montilivi també veurà un rentat de cara en els propers temps. “Volem un equip consolidat a l’elit que jugui bé a futbol. Això generarà riquesa per a la ciutat. I per dur-ho a terme necessitem un bon estadi, còmode, amb zones accessibles econòmicament per als aficionats... Avui ens manca. A mig termini, tindrem un estadi amb capacitat per a uns 20.000-30.000 espectadors. Desconec quan hi arribarem, però ho farem. Tot dependrà de les relacions amb la ciutat i l’Ajuntament, esperem trobar una solució aviat”. El Girona es troba actualment en vies de negociació per fer-se amb la concessió d’un estadi que és propietat municipal.

“Necessitem a tothom del nostre costat”

Ferran Soriano va deixar ben clar que arriben a Girona per fer-hi arrels. “Som inversors a llarg termini, necessitem paciència i treball. El camí no serà senzill però no ens aturarem. Els nostres projectes arreu del món així ho avalen”. Ignasi Mas-Bagà, el director general, també va voler dir-hi la seva. L’objectiu? Potenciar la marca Girona més enllà dels 90 minuts. “És una de les nostres prioritats, volem donar un contingut a cada partit. Necessitem millorar els accessos perquè els aficionats arribin amb el temps d’antelació suficient i puguin gaudir de zones comercials, botigues, bars... Visitar Montilivi ha de ser una festa”.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva part, Pere Guardiola va voler refermar com a objectiu principal preservar la identitat del club. “Érem conscients que el pas que vam donar no el fèiem sols, comptem amb la província i l’entorn. Estem buscant les fórmules, des de la humilitat, per ser un conjunt petit però ben avingut”. Una de les primeres solucions serà reconèixer aquells qui van apostar pel Girona amb la compra de petites accions en els moments més complicats. “En el seu dia van ajudar com bonament van poder, la nostra intenció és agrair-ho i pensar com podem continuar amb la relació. Hem d’intentar que tots siguem un”. El Girona, amb aquest pla estratègic, veu com entra dins el totpoderós i selecte grup d’equips format pel Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos i el Torque uruguaià. “L’hem incorporat, de ple, a la nostra xarxa. Això es beneficiós en serveis i tecnologia des del punt de vista comercial, futbolístic... Tots estan lligats entre si. Ajudem al Girona no només des de la vessant econòmica. Però necessitem que les institucions i la gent de la ciutat col·laborin. Si treballem junts i de forma coordinada, l’impacte econòmic, esportiu, cultural i social serà extraordinari. Necessitem a tothom del nostre costat” finalitzava un Ferran Soriano que, amb fermesa i acompanyat de Pere Guardiola i els caps visibles del Girona, van donar a conèixer el present i el futur més immediat d’una entitat que té motius més que suficients per seguir somrient.