Futbol - Lliga F

El nou equip català que vol plantar cara al Barça femení ja té nom i escut

Aquest dilluns comença l'aventura del Llevant Badalona, un projecte ambiciós a la Lliga F

2 min
Les jugadores del Llevant les Planes, celebrant un gol

BarcelonaL'adeu del Llevant Les Planes tal com es coneixia ja és una realitat i posa el punt final a una història de més de vint-i-cinc anys. Neix el Llevant Badalona, que és el nou nom del primer equip de futbol femení de l'entitat. Un projecte ambiciós, que passa a tenir la seu al Barcelonès Nord i assumeix el nom de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. La permanència a la Lliga F ha certificat el trasllat de l'equip del Baix Llobregat a Badalona, així com la venda de l'equip a un grup inversor confirmant el que va avançar l'ARA ja fa mesos. Les categories inferiors es quedaran a Sant Joan Despí.

L'entitat catalana ha mantingut l'estructura de l'escut anterior realitzant un parell de canvis simbòlics per fer referència a la ciutat de Badalona. El primer, el més notori, és la substitució del color vermell pel color blau, a més de l'aparició de l'escut de la nova ciutat, amb la senyera i unes ones blaves sobre argent a la part superior esquerra.

L'escut del nou Llevant Badalona.

La venda del club encara no és oficial al 100%. Les negociacions amb els grups inversors (la via Mercury13 ha perdut força) continuen en marxa i les dues parts enllesteixen els detalls de l'operació. Tanmateix, des del club esperen que no es prorrogui gaire més, perquè els interessa tenir-ho tot lligat com més aviat millor per acabar de planificar la temporada vinent. A més, una de les moltes novetats és també la resolució d'alguns dels episodis d'impagaments que el club tenia pendents amb futbolistes, representants i treballadors des de fa mesos.

L'equip torna a l'activitat aquest dilluns amb Ferran Cabello al capdavant de l'equip. Torn per a les revisions mèdiques. Dimarts, l'equip es començarà a exercitar a la seva nova llar: l'estadi municipal de Badalona, amb capacitat per a 4.100 espectadors (el doble del Municipal de les Planes) i que avui és també la seu del Club de Futbol Badalona i del CE Seagull. I el mateix dia (19 h) en el mateix recinte tindrà lloc la presentació institucional amb una roda de premsa en què estarà present l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president del FC Llevant Badalona, Josep Bellet, entre altres autoritats.

Catalunya disposarà de tres equips a la Lliga F, la màxima categoria del futbol estatal. FC Barcelona, RCD Espanyol i FC Llevant Badalona seran els protagonistes d’una temporada històrica. El Llevant Les Planes va finalitzar la temporada en la 13a posició amb 28 punts i va aconseguir mantenir la categoria en la darrera jornada firmant un curs meritori. Ara afrontarà la tercera temporada consecutiva a Primera per primera vegada en la seva història després de dos ascensos seguits.

stats