Esports22/06/2017

Optimisme i incertesa amb el contracte de Dídac Vilà

L'Espanyol confia a endur-se'l lliure, però l'AEK podria enviar el cas als tribunals

Roger Requena
i Roger Requena

BarcelonaL'arribada de Dídac Vilà a l'Espanyol pot acabar allargant-se més del previst. Encara que el jugador i l'entitat on es va formar tenen proper un acord pel seu retorn –firmaria per uns tres anys amb un salari força assequible– el seu club d'origen presenta algunes advertències que podrien complicar-ne el fitxatge. L'Espanyol i l'entorn del jugador, però, es mostren optimistes que el mataroní, de 28 anys, pugui vestir de blanc-i-blau.

La incertesa ve donada per la següent situació: en el moment de firmar el seu contracte amb l'AEK, el 8 d'agost de 2015, Dídac Vilà va firmar per tres anys (així ho va exposar el club grec a la seva web). Segons ha pogut saber l'ARA, però, el club periquito treballa ja amb el contracte entre el jugador i l'AEK, on hi exposa que la seva vinculació finalitza el 2017, és a dir, aquest estiu, de manera que el jugador arribaria lliure a l'entitat blanc-i-blava.

Cargando
No hay anuncios

A Grècia el jugador ha recuperat estabilitat esportiva i un gran moment de forma. A l'AEK, que acaba d'incorporar el lateral esquerre del Las Palmas Hélder Lopes, volen retenir-lo o, almenys, treure algun tipus de rèdit econòmic a la seva sortida. Per això, fan una interpretació lleugerament diferent del contracte, i diuen que encara li queda un any de contracte, per la qual cosa l'Espanyol hauria de pagar un traspàs que rondaria el milió d'euros. Tal com ha explicat l'advocat Arnau Baqué a 'Pericosonline', però, aquest tercer any de contracte seria opcional, i l'AEK el voldria aplicar de forma unilateral per no deixar escapar el jugador de manera gratuïta. A Espanya aquesta pràctica està prohibida, ja que els anys variables depenen del jugador (normalment, s'inclouen als contractes per aspectes com el rendiment), i no del club, que segons la jurisprudència espanyola no podria obligar un jugador a quedar-se un any més de forma unilateral.

Cargando
No hay anuncios

Segons Baqué, és una pràctica que encara s'utilitza en alguns països d'Europa, on "no hi ha jurisprudència clara". Si es donés el cas que l'AEK volgués aplicar la clàusula de forma unilateral, l'Espanyol podria dur el cas al TAS, que sí que acostuma a utilitzar una jurisprudència similar a l'espanyola, és a dir, que probablement donaria la raó al club català. Enviar el cas als tribunals, però, podria allargar el procés d'incorporació, i caldria veure si el jugador rep una cautelar per poder incorporar-se a l'Espanyol. L'entitat grega podria fer servir aquesta estratègia per tal de reclamar un traspàs a la baixa, evitar anar a judici i deixar marxar el jugador.

Cargando
No hay anuncios

El jugador està citat als entrenaments amb l'AEK aquest mateix divendres.