Eurocopa

Pedri taca el vestit d'Itàlia i classifica la selecció espanyola

El futbolista del Barça va mostrar un nivell notable i ja és als vuitens de final de l'Eurocopa com a primer de grup després del triomf per 1-0

2 min
Pedri ha tornat a completar davant Itàlia un partit notable.

BarcelonaL'Eurocopa està millorant el benestar emocional dels seguidors del Barça. De moment. Encara no s'ha lesionat cap futbolista blaugrana, Lamine Yamal s'està confirmant com un jugador que pot marcar un abans i un després i Pedri està mostrant un nivell que no es veia des d'abans del seu desesperant reguitzell de lesions. El canari va repetir l'obra del dia de Croàcia en els 70 minuts que va estar al terreny de joc i va guiar la selecció espanyola cap al triomf (1-0) i la classificació matemàtica als vuitens de final de l'Eurocopa com a primera de grup davant d'una Itàlia que només va aportar arguments defensius i que es va acabar autosentenciant en el segon temps amb un gol en pròpia porteria.

La selecció italiana no va tenir ni de bon tros una posada en escena glamurosa malgrat que el seu entrenador, Luciano Spalletti, havia advertit durant la prèvia que sortirien a jugar vestits de Giorgio Armani. El seu equip es va dedicar a resistir, fent bo aquesta vegada el prejudici del catenaccio, i va estar a punt d'encaixar un gol a la primera ventada del partit, com ja li havia passat davant Albània. La primera inspiració de Nico Williams d'una actuació brillant per la banda esquerra va acabar en una centrada dirigida al cap de Pedri, que es va trobar amb el gegant Donnarumma. Tot seguit va ser el jugador de l'Athletic Club qui va tenir el gol al cap, però tampoc va trobar l'alegria.

S'ha de deixar constància que Spalletti també havia explicat durant la prèvia que el seu equip es tacaria la indumentària si era necessari. I a base d'interrupcions els italians van provar infructuosament d'alleugerir l'exaltació futbolística dels espanyols, que ballaven al compàs de Pedri, i una vegada creaven perill mitjançant una individualitat de Lamine Yamal i una altra l'originaven amb un xut llunyà de Fabián Ruiz. L'única temptativa ofensiva d'Itàlia procedia dels contraatacs, insuficients per fer pessigolles a Unai Simón. Només un xut dels transalpins entre els tres pals en tot el partit.

Calafiori desempata l'enfrontament

De totes maneres, la realitat era que al descans seguia l'empat a zero al marcador del Veltins Arena de Gelsenkirchen i que a l'inici del segon temps la selecció espanyola va continuar desaprofitant ocasions de gol. De fet, Pedri va cometre el seu primer error del partit en rematar desviat des de l'interior de l'àrea una centrada rasa del català Cucurella. Davant la incapacitat espanyola de marcar, el destí va voler que fos un defensa italià, Calafiori, qui s'introduís la pilota a la seva pròpia porteria en el minut 55. Nico Williams va centrar, Morata va fregar la pilota amb el cap, Donnarumma la va desviar lleugerament i Calafiori va rematar a gol amb el genoll esquerre.

Lamine Yamal va estar a prop d'enfonsar encara més una incomprensible Itàlia i optar al premi Puskas. Des de la banda dreta de la frontal de l'àrea va intentar una rosca semblant a la que aquest curs li va donar el triomf al Barça davant del Mallorca. Però aquesta vegada el seu intent no va trobar l'escaire dret per centímetres. La mateixa intenció va tenir poc després Nico Williams des de l'altra banda. El travesser va donar per bo l'1-0 definitiu i l'intent final d'Itàlia a la desesperada no va comportar cap canvi.

stats