Barça

Lamine Yamal es prepara per aixecar el seu primer gran premi individual

El futbolista de 17 anys rebrà molt probablement el Trofeu Kopa durant la gala de la Pilota d'Or

Lamine Yamal celebra el seu gol al Santiago Bernabéu.
ARA
28/10/2024
2 min

BarcelonaDissabte va mostrar els seus bràquets al públic del Santiago Bernabéu per celebrar el seu gol en l'històric 0-4 amb el Barça i aquest dilluns molt probablement rebrà el Trofeu Kopa com a millor futbolista del món menor de 21 anys a la gala de la Pilota d'Or de París. Lamine Yamal segueix la seva prodigiosa progressió amb només 17 anys. Gran part de la culpa d'aquest guardó la té el seu excel·lent rendiment a Can Barça, amb nits prodigioses com la del Bayern i el Madrid, però també la destacada Eurocopa que va fer amb la selecció espanyola. Va guanyar el torneig sent decisiu i va ser considerat el millor jugador jove.

Lamine serà el tercer futbolista del Barça que aconsegueix el Trofeu Kopa, que tot just aquest any celebra la sisena edició. Aquesta és una mostra de l'immens talent jove de l'equip de Hansi Flick. El 2019 el va guanyar Pedri i el 2022, Gavi. També s'han emportat aquest trofeu Mbappé (2018), Matthijs de Ligt (2019) i Jude Bellingham (2023). De tots ells només De Ligt no ha complert les altes expectatives que s'havien dipositat en ell quan el va guanyar.

Lamine Yamal mostrant el dorsal durant la celebració del seu gol davant el Reial Madrid.

El futbolista del barri de Rocafonda de Mataró, que també està nominat a la Pilota d'Or en la categoria masculina, ha viatjat a París amb Aitana Bonmatí, la gran favorita per guanyar la Pilota d'Or femenina. També formen part de l'expedició Dani Olmo, Alexia Putellas, Caroline Graham Hansen, Pau Cubarsí, Salma Paralluelo, Patri Guijarro, Marta Torrejón i Pere Romeu. D'altra banda, la representació institucional està encapçalada pel president Joan Laporta, que va acompanyat de la vicepresidenta institucional Maria Elena Fort, el vicepresident esportiu Rafa Yuste i el directiu responsable del Barça femení, Xavi Puig.

Els números que justifiquen un guardó com el Trofeu Kopa

Al palmarès de Lamine Yamal hi constaven, fins ara, dos títols com a professional. El primer, la Lliga que va guanyar el Barça la temporada 2022/23 i en què va fer el seu debut amb el primer equip, jugant els últims minuts del duel contra el Betis (4-0) el 29 d'abril. La temporada passada es faria un lloc entre els grans, marcant el primer gol contra el Granada a la jornada 9 i debutant amb la selecció. Tancaria l'any amb cinc gols a la Lliga, un a la Supercopa i un a la Copa. I explotaria definitivament com a futbolista a l'Eurocopa, on a banda del títol anotaria un gol.

Als 17 anys, Lamine Yamal ja ha disputat 55 partits de blaugrana, ha anotat 13 gols i ha repartit 13 assistències. Amb la roja ja suma 13 internacionalitats, un gol i vuit assistències.

stats