PRIMERA DIVISIÓ

Tot el que pot anar malament va pitjor en la visita del Girona a Vigo

L'empat dels gironins deixa una factura molt elevada amb les lesions de Romeu i Blind

2 min
Yangel Herrera, controlant la pilota davant d'Ilaix Moriba

GIRONAHavia de ser el dia perquè el Girona es reivindiqués com a equip, però a Balaídos ha ampliat a cinc la ratxa de partits sense guanyar (1-1). També havia de ser el dia de Míchel, que ha normalitzat l'onze després dels últims experiments fallits, amb un toc personal inclòs, com la presència, per primera vegada, d'una parella de centrals esquerrans, i ha encertat fent els retocs adequats a mesura que s'han desencadenat els contratemps. Però la cosa té un límit i l'home no pot solucionar-ho tot. També havia de ser el dia de Yangel Herrera, cridat a liderar el mig del camp i que semblava que donaria els tres punts amb el seu gol. També el de Van de Beek, qüestionat pel seu poc protagonisme i que contra el Celta ha col·leccionat un bon grapat de minuts, obligat per la taca fosca de la jornada, les maleïdes lesions. Però no ha estat així.

L'empat deixa una factura molt elevada en forma de baixes. Tant Oriol Romeu com Daley Blind, autor d'una deliciosa assistència en la jugada que ha avançat els gironins, s'han retirat del camp en un parell d'accions en què muscularment han dit prou. El calendari continua condicionant l'equip gironí, que tot el que ha guanyat per un costat ho ha perdut per l'altre. Dimecres torna a haver-hi Champions i encara haurà de disputar una nova jornada de Lliga abans d'una aturada de seleccions necessària. Quan a l'estiu pels passadissos de Montilivi comentaven, amb la boca petita, que els espantava l'excés de compromisos, era per alguna raó.

Amb el punt i tal com ha anat el duel, el Girona pot sentir-se satisfet. L'equip es baralla per no entrar en la primera minicrisi d'una temporada que serà exigent. I ho fa com sempre que ha hagut d'afrontar un problema, amb solidaritat i compromís col·lectiu. Res de desesperar-se o de tirar la tovallola. El Girona ha anat a buscar el triomf des del principi, en què ha gaudit d'un parell d'arribades de Yangel i Abel Ruiz suficients per generar un gol que s'ha negat a arribar durant massa dies. Tot i no fer gol, l'equip ha insistit fins a trobar-lo.

Amb les baixes de Romeu i Blind el mateix. Tothom s'ha unit, fent un sobreesforç mental i físic que comportava una recompensa bestial. Especialment en els moments en què el Celta ha fet un pas endavant, encoratjat per Iago Aspas. Però el futbol no ha tornat a ser per tirar coets i amb el sacrifici no n'hi ha hagut prou. El símbol gallec ha empatat el partit i si no l'ha capgirat potser és perquè li ha faltat temps.

Disposar de 9 punts i d'una posició còmoda permetran afrontar el dilema de les rotacions amb un cert marge. S'obre un escenari delicat, especialment si les baixes de Romeu i Blind són de llarga durada.

  • Celta: Guaita, Javi, Carlos Domínguez, Marcos Alonso, Carreira (Hugo Álvarez, 46'), Moriba (Aspas, 65'), Damián (Sotelo, 65'), Mingueza, Pablo Durán, Borja Iglesias (Douvikas, 58') i Alfon (Williot, 58'). Entrenador: Claudio Giráldez.
  • Girona: Gazzaniga, Francés, Krejci, Blind (David López, 54'), Miguel, Romeu (Van de Beek, 14'), Yangel (Solís, 72'), Iván Martín, Tsygankov, Danjuma (Bryan Gil, 72') i Abel Ruiz (Portu, 72'). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Gols: 0-1 Yangel Herrera (38') i 1-1 Iago Aspas (81').
  • Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comitè Basc).
  • Targetes grogues: Hugo Álvarez (78').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Abanca Balaídos, 21.347 espectadors.
stats