MOTOR - DAKAR 2016

Price i Peterhansel, virtuals guanyadors del Dakar

Helder Rodrigues i Mikko Hirvonen s'han endut la penúltima etapa

Laia Sanz durant l’etapa entre San Juan i Villa Carlos Paz.
Ara
15/01/2016
1 min

BarcelonaEl portuguès Helder Rodrigues (Yamaha) es va imposar en la penúltima etapa del Dakar que va unir ahir les ciutats de San Juan i Villa Carlos Paz, amb l’australià Toby Price (KTM) en segon lloc i virtual guanyador de la categoria de motos. Tot i competir amb angines, Laia Sanz va acabar en catorzena posició a 26:58 minuts del guanyador. La catalana ocupa el setzè lloc de la classificació general, a tan sols 36 segons del seu company d’equip Jordi Viladoms, que va tenir problemes mecànics.

Helder Rodrigues es va adjudicar la seva primera etapa d’aquesta edició 2016, que va determinar la primera conquesta de Yamaha des de la dotzena especial del 2014, quan el francès Cyril Despres va aconseguir la seva última victòria en dues rodes. El portuguès es va imposar amb un avantatge de 7:32 minuts sobre Price.

En cotxes, el vencedor de l’etapa va ser el finlandès Mikko Hirvonen (Mini). El francès Stéphane Peterhansel (Peugeot) arriba a l’última etapa com a primer classificat. El seu avantatge és de 40:59 minuts sobre Al Attiyah.

La prova continuarà a Sud-amèrica

El director de l’empresa Amaury Sports Organization (ASO), el francès Etienne Lavigne, va confirmar ahir que la pròxima edició del Dakar es farà a Sud-amèrica i que l’organització no té previst tornar a l’Àfrica.

stats