Barça

El Cadis també cau als peus de Lewandowski (0-4)

En un partit aturat 30 minuts pels problemes de salut d'un aficionat, l'equip de Xavi acaba golejant sense problemes a Cadis

4 min
Lewandowski també ha marcat al camp del Cadis

BarcelonaHavia de ser un nou dia a l’oficina del Barça de Lewandowski i va acabar amb ensurt, amb els dos equips pregant, junts, mentre els metges lluitaven per salvar la vida d’una persona. El porter local, Ledesma, corria per la gespa per fer arribar com més de pressa millor el desfibril·lador, perquè el protocol de seguretat no va acabar de rutllar. Per sort, l’aficionat podrà explicar-ho. I després de mitja hora de patiment, la pilota va continuar rodant per certificar un nou triomf blaugrana (0-4).

Abans de l’ensurt, el protagonista era el de sempre. I mira que per un cop era suplent. Poca broma amb el polonès, que continua fabricant gols amb un ritme de producció semblant a una cadena de muntatge. El polonès, suplent a Cadis per tornar amb les cames fresques a Munic, continua marcant el camí d’un Barça amb un fons d’armari gran, que va poder imposar-se al Cadis malgrat fer un munt de rotacions. El futbol és un esport col·lectiu i els elogis es reparteixen en l’equip de Xavi Hernández, però el davanter polonès és el primer violí d’aquesta orquestra que va començar una mica desafinada. De fet, les rotacions van servir per demostrar per quina raó els suplents a Cadis solen ser titulars. Lewandowski, Dembélé i Pedri van decidir el partit.

Les rotacions són com les ampolles de vi. Si l’encertes amb la quantitat, et garanteix passar una bona estona. Però si no saps trobar la mesura exacta, acabes amb mal de panxa. Xavi havia de fer rotacions abans del viatge a Munic. Així que tocava remoure l’equip titular a Cadis, que no és l’Allianz Arena però els últims anys sempre provoca un tall de digestió a l’equip blaugrana. I el Barça va oferir durant la primera part la seva versió més mundana aquesta temporada, però quan va passar després pel control de seguretat de l’aeroport, a la bossa portava els tres punts. Bon senyal, sumar punts també quan l’equip no acaba de sentir-se còmode.

Xavi va revolucionar tant l’equip que Piqué va ser titular. Una imatge que fa pocs mesos era la cosa més normal del món i que ara sobta, tal com ha anat tot. El veterà capità manté el caràcter competitiu en un Barça que va ennuegar-se amb la pressió alta de l’equip de Sergio González. Les principals ocasions gaditanes van arribar en centrades laterals, en córners. Foc d’encenalls. El Barça no estava del tot encertat, però tampoc patia i hauria pogut començar a fer camí si Del Cerro Grande hagués considerat penal una falta sobre Balde. Tants penals com aquests que s’han xiulat, a la Lliga. Balde continua per davant d’un Alba amb cara de pocs amics, corrent per una banda mentre per l’altra feia de les seves Bellerín, en un dia especial, el del debut a Primera amb l’equip on es va formar. El jugador de Calella va estar encertat, per recordar a tothom que no l’han fitxat per tenir idees pròpies, personalitat i estil. L’han fixat per ser un molt bon jugador.

Els suplents decideixen

Durant bona part del matx el problema va ser la falta de llum al mig del camp. El Cadis va aïllar del joc Raphinha i Ferran Torres, mentre Memphis no aconseguia aprofitar una de les poques oportunitats que tindrà per ocupar la posició que porta el nom de Robert Lewandowski. L’equip de Xavi només va mossegar quan Gavi feia de les seves. El jove andalús sempre està endollat. Les cames mai li fallen. A la primera part va pispar una pilota que va convertir en una assistència a Raphinha, que va topar amb el pal. A la segona va entendre una errada defensiva gaditana fent una d’aquelles excursions dins l’àrea rival tan verticals, de les que fan mal, i va regalar a De Jong el primer gol del partit. Era el minut 55 i Xavi ja tenia a punt a la banda, preparats per entrar, la seva guàrdia pretoriana: Lewandowski, Dembélé i Pedri. No deu ser fàcil ser un equip modest que rep un gol i, quan encara no ha portat la pilota al centre del camp, ja veu que li cau a sobre el setè de cavalleria.

El polonès va necessitar menys de deu minuts per marcar el seu golet. És un exemple de puntualitat i fiabilitat, tot al contrari dels trens de Rodalies de Renfe. Va iniciar una jugada, va connectar amb un Bellerín agressiu i va guanyar la posició al segon pal esperant que la pilota quedés morta dins l’àrea per continuar ampliant les seves estadístiques. Unes xifres pròpies d’altres èpoques, quan es marcaven gols a cabassos. Un gol clau, perquè posava fi a la resistència del Cadis. I després va continuar picant pedra, parlant un cop i un altre amb els companys per millorar els automatismes ofensius d’un equip que va acabar patint quan van arribar les males notícies des de la graderia i es va interrompre el partit. Un partit en què va debutar Marcos Alonso, besnet i fill de jugadors del Barça. Ansu Fati, que sempre brilla més quan és suplent, i Dembélé van tenir temps per marcar dos gols més després de la llarga pausa, un amb assistència d’un Lewandowski gegant. El Barça arriba amb el cap alt a Alemanya per jugar un partit que servirà per saber si està a punt per a tots els reptes. Lewandowski segur que sí.

  • Cadis: Ledesma, Zaldua, Hernández, Momo Mbaye, Espino, San Emeterio (Alcaraz, 72'), Álex Fernández (Alarcon, 60’), Alejo (Theo Bongonda, 60’), Sobrino (Negredo, 72'), Ocampo i Lucas Pérez (Mabil, 72')
  • Barça: Ter Stegen, Bellerín, Ronald Araujo, Piqué, Balde (Marcos Alonso, 78’), Gavi (Lewandowski, 57’), Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Raphinha (Ansu Fati, 72’), Memphis (Pedri, 57’) i Ferran Torres (Dembélé, 57’)
  • Gols: 0-1 De Jong (55'), 0-2 Lewandowski (65'), Ansu (86') i Dembélé (91')
  • Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (madrileny)
  • Targetes grogues: Raphinha (16'), Busquets (53'), Lucas Pérez (56').
  • Targetes vermelles:cap
  • Estadi: Nuevo Mirandilla de Cadis
stats