El rècord més agredolç d'un enemic habitual del Palau: les cinc anelles olímpiques dels Jocs

La derrota de la selecció espanyola de bàsquet contrasta amb l'alegria del blaugrana Fermin López o de la parella formada per Carlos Alcaraz i Rafa Nadal

3 min
Rudy Fernández, en acció durant el partit contra Austràlia de la selecció espanyola de bàsquet

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies i aquesta és una peça resum d'algunes de les notícies més destacades del dia. Són, Les cinc anelles olímpiques de la jornada.

El rècord més agredolç de Rudy Fernández. El capità de la selecció olímpica espanyola de bàsquet ha inscrit aquest dissabte el seu nom amb lletres daurades als llibres d'història de l'esport i de l'olimpisme. Amb 39 anys, el jugador de Palma de Mallorca, un enemic habitual del Palau Blaugrana per la seva trajectòria al Reial Madrid, s'ha convertit en el primer jugador de bàsquet masculí que, des del 1936, ha participat en sis edicions dels Jocs Olímpics. El seu rècord, però, ha tingut un gust agredolç: el combinat espanyol ha perdut (92-80) contra Austràlia. Després dels Jocs, Rudy s'acomiadarà de la pràctica professional del bàsquet.

Estrena de la parella Rafa Nadal - Carlos Alcaraz. 17 anys separen el manacorí (38) del murcià (21). Tots dos fan parella de dobles per primera vegada a París i s'han estrenat amb un triomf contra els argentins Máximo González i Andrés Molteni (7-6 (4) i 6-4). En un partit marcat pels alts i baixos, la parella batejada mediàticament com a Nadalcaraz s'ha desempallegat dels seus rivals a la pista Phillippe-Chatrier de Roland Garros en una hora i 47 minuts de partit. A més a més, Alcaraz ha fet doblet, perquè unes hores abans ja havia derrotat en el quadre individual el libanès Hady Habib (6-3 i 6-1).

L'idil·li de Fermín López i una entrada duríssima a Pau Cubarsí. Una de les alegries de la temporada del Barça ha sigut també un dels protagonistes de la jornada d'aquest dissabte. Fermín López, que va tenir un paper testimonial durant l'Eurocopa, és un dels futbolistes que repeteix convocatòria amb la selecció olímpica espanyola i ha destacat en el triomf poc lluït contra la República Dominicana (1-3). L'andalús ha fet un gol i ha donat una assistència. Pau Cubarsí ha estat víctima d'una entrada esgarrifosa d'Edison Azcona, que ha vist la vermella directa. El central del Barça ha tornat a rebre una targeta groga i es perdrà el tercer partit, contra Egipte. Amb aquest triomf, Espanya ja té el bitllet per als quarts de final.

La primera medalla per a la delegació espanyola. Espanya ha encetat aquest dissabte el seu medaller olímpic. El judoka madrileny Fran Garrigós ha aconseguit el bronze. En declaracions als mitjans, aquest esportista ha explicat que des de ben menut somiava en guanyar un metall en uns Jocs. No ho va aconseguir ni a Rio de Janeiro 2016 ni tampoc a Tòquio 2020, on va caure tot just començar. A París, ha complert el seu somni. Comparteix la seva vida amb Ana Pérez Box, també judoka. Ella està fent un grau en gastronomia, mentre que ell està graduat en ciències de l'activitat física i l'esport, té un màster en gestió d'entitats esportives i és reservista de l'Exèrcit de l'Aire.

Fran Garrigós, medalla de bronze a París

Uns Jocs emblemàtics. Malgrat la pluja, París compleix amb escreix la seva voluntat de traslladar tota mena de disciplines olímpiques als indrets més màgics de la ciutat i el flux de gent és alt. Aquest dissabte s'ha pogut veure vòlei platja als peus de la Torre Eiffel.

Vòlei platja als peus de la Torre Eiffel
stats