ESPANYOL
Esports 07/01/2018

Retrobament amb Roberto i Andrés en ple guirigall sota pals

L'Espanyol insisteix en la renovació de Pau, mentre Diego López està a l'expectativa del seu futur

Roger Requena
3 min
Pau segueix sense decidir si renova mentre Diego López està a l'expectativa del seu futur

BarcelonaQuan els porters de l'Espanyol i del Màlaga es trobin aquest dilluns al vespre a la gespa de la Rosaleda (21.00 h, GolT), no podran obviar el passat i el present de tots quatre, que en els últims mesos han viscut canvis força radicals. L'estiu passat, tots ells tenien contracte amb l'Espanyol. Des de Pau López i Roberto Jiménez, a priori els titulars d'aquest partit, fins a Diego López i Andrés Prieto, els dos que veuran el partit des de la banqueta, han viscut girs significatius en les seves carreres. Un autèntic guirigall a la porteria que segueix allargant-se i que encara tardarà mesos a resoldre's definitivament.

A l'estiu, res feia preveure que qui defensaria la porteria periquita aquest curs seria un Pau López que s'ha reivindicat i ha convençut Quique Sánchez Flores erigint-se en el porter amb més aturades de Primera: 62. Un any abans, en veure que l'arribada de Roberto Jiménez frenaria la seva progressió després d'un curs com a titular, el gironí no s'havia sentit ben tractat i va decidir anar-se'n cedit al Tottenham amb una opció de compra que des de l'Espanyol pensaven que faria efectiva. L'estada a Londres no li va ser gaire profitosa pel que fa a minuts disputats –no va arribar a debutar en partit oficial amb el primer equip dels Spurs, on només va jugar set partits amb l'equip reserva–, però sí pel que fa a preparació física i mental.

Des de l'1 de gener és lliure per negociar amb qualsevol altre club i anar-se'n de franc a l'estiu després que el club periquito cometés l'error de no lligar la seva renovació abans de cedir-lo. Ara l'Espanyol actua amb presses, fent esforços per convèncer-lo de seguir a l'entitat on es va formar. Fins a l'octubre, però, no va parlar amb el seu representant, que ara pot presentar una contraoferta per veure si l'entitat fa un últim esforç per retenir-lo abans de deixar-lo escapar. L'amenaça de Jordi Lardín de deixar-lo a la banqueta si no renovava va quedar dissolta per Sánchez Flores, que sempre ha mostrat confiança en el gironí: "Tots dos porters estan funcionant i tenen confiança", va apuntar ahir el madrileny, que no anticipa si, amb el nou any, canviarà de porter a la Lliga.

Mentrestant, Diego López està a l'expectativa de si renova o no. La situació del gallec s'ha transformat de plàcida en malson: després d'acabar el curs passat sent un dels grans referents de l'Espanyol (38 gols en 35 partits), a l'estiu el club va comprar-lo al Milan, i es va convertir així en el jugador més ben pagat de la plantilla i amb un contracte fins al 2020. Una operació per una bursitis a l'estiu, però, va alterar el seu rol de pal de paller del projecte a suplent de Pau López, una situació semblant a la que havia viscut amb Donnarumma a Itàlia. El gallec ha mostrat el seu descontent, i només té la Copa per reivindicar-se en públic.

Roberto, a salvar-se per seguir a Màlaga

La situació que viu ara Diego López és la mateixa que va viure el curs passat Roberto Jiménez, a qui el gallec va eclipsar quan va arribar a Cornellà. Ara el porter madrileny és titular a Màlaga, on juga com a cedit per l'Espanyol. "Li recomano que, si no pensa tornar, pari moltes pilotes. Que no li facin gaires gols, perquè si el Màlaga baixa té moltes opcions de tornar", va confessar Lardín. I és que si el conjunt andalús evita el descens aquest curs, haurà d'afrontar una opció de compra obligatòria pel porter, que tornaria a l'Espanyol en cas de descens. El Màlaga està a quatre de la salvació, de manera que el morbo està servit: eixugar l'Espanyol allunyaria Roberto de tornar al club d'on se'n va anar. I a l'ombra d'aquest últim hi ha un Andrés Prieto que el curs passat era el titular al filial periquito a Segona B i que ara treballa per guanyar-se un lloc a Primera.

stats