Futbol

La samarreta que portarà el Barça a Montjuïc: presentada per Bad Gyal i "inspirada" en l'equip femení

L'equipació incorpora un rombe a l'escut com el que utilitzava la primera penya blaugrana femenina, nascuda el 1971

Selfie de jugadors i jugadores del Barça i diverses artistes per presentar la nova samarreta del Barça
ARA
15/06/2023
2 min
Regala aquest article

BarcelonaEl Barça ja té samarreta per a la temporada 2023-2024, la que l'equip lluirà en l'exili a Montjuïc. El club ha presentat aquest dijous la nova equipació, que ja està a la venda i que està "inspirada en l'equip femení", segons destaca el club en un comunicat. Amb les mànigues íntegrament de color grana i cinc franges blaugrana àmplies a la part central, el detall simbòlic es troba en l'escut del pit, on s'ha sobreimprès un rombe com el que utilitzava la primera penya blaugrana femenina, nascuda l'any 1971. L'objectiu, segons el club, és fer "honor a l’esperit pioner del Barça, sent sempre capdavanter tant pel que fa a la part esportiva, amb una exitosa història, com en el vessant més social".

Amb el lema "Aquí, per obrir camí", la samarreta s'ha presentat amb vídeos a les xarxes i la foto d'un últim sopar al Camp Nou abans de la migració a Montjuïc, en el qual es van convidar diversos jugadors i jugadores del primer equip del Barça i algunes artistes joves del moment. Així Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Ronald Araujo, Gavi, Ansu Fati, Balde i Caroline Graham Hansen van coincidir amb Bad Gyal, Leiti, Julieta, Mushkaa i La Manso.

Araujo, el defensa Alejandro Balde, Fridolina Rolfö i la defensa Mapi León amb la nova equipació.

"Reunim una nova generació d'atletes, artistes i referents que són aquí per obrir camí", destaca el club. El selfie conjunt que es van fer ha sigut el tret de sortida per a la presentació de la nova samarreta, que continua lluint el logo de Spotify de color blanc a la part frontal, juntament amb el de Nike, així com la marca Ambilight TV a la màniga de l’equipació del primer equip masculí i Bimbo a la del femení. A més, manté el logo d’UNHCR/ACNUR sota el número del dorsal.

La història del rombe

Segons explica el Barça, darrere el rombe que s'inclou en l'escut hi ha una història que es remunta a l’any 1970, quan Inma Cabeceran va enviar una carta al llavors president del club, Agustí Montal i Costa, proposant la creació d’un equip de futbol format per dones. Finalment es va aconseguir jugar un partit de futbol femení, sense públic, al Camp Nou.

Vista del rombe inspirat en la penya blaugrana femenina de l'any 1971 que es pot veure a l'escut de la nova equipació.

És un any després, arran d'aquest partit, quan es constitueix la primera penya femenina del FC Barcelona, amb un escut que era una combinació de l'escut de l'equip i un rombe. A partir d'aquesta penya, l’any 1988 es va crear el primer equip de futbol femení vinculat al Barça, que jugava amb aquest mateix escut. Llavors encara no se'l reconeixia com a secció oficial, i això no va passar fins a l'any 2002, quan el seu escut va passar a ser l'oficial del club. I fins ara.

Robert Lewandowski i Alexia Putellas.
stats