Barça

Els tentacles de Jorge Mendes arriben al Barça femení

El superagent portuguès controla la carrera d'Aitana i també la de l'últim fitxatge de l'equip de Pere Romeu

2 min
Jorge Mendes en una imtage d'arxiu

BarcelonaJorge Mendes és omnipresent al Barça. El seu paper a l'ombra de la planificació del primer equip masculí és tan irrefutable com la relació d'amistat que té amb les dues persones que tenen més pes en la presa de decisions esportives de l'entitat: Joan Laporta i Anderson Luis de Souza, Deco. Tanmateix, i no content amb aquesta gran influència en el dia a dia blaugrana, l'insaciable superagent portuguès, amo d'un imperi futbolístic a cop de somriures, carisma, favors i molts diners, s'ha ampliat últimament a l'equip femení.

La darrera mostra d'aquest nou poder és el fitxatge de Kika Nazareth per l'equip que a partir de la temporada vinent entrenarà Pere Romeu. És la futbolista portuguesa amb més projecció del moment i el Barça pagarà una mica menys de mig milió d'euros pels seus serveis, segons va informar Mundo Deportivo. Amb 21 anys, aquesta davantera propietat del Benfica tenia ofertes de grans equips del continent com l'Olympique de Lió, però finalment vestirà de blaugrana gràcies a la intermediació decisiva de Mendes, el representant que condueix la seva carrera. Nazareth serà la tercera incorporació de les culers, que són campiones de tot, de cara a la temporada que ve després de les d'Ewa Pajor i Ellie Roebruck. Arribarà, entre altres coses, per compensar la sortida de Mariona Caldentey.

Més enllà de Nazareth, el fitxatge de la qual s'anunciarà aquesta setmana, Gestifute, l'imperi de Mendes, també es va associar a finals de maig amb WOM, l'agència de representació d'Aitana Bonmatí. La col·laboració entre totes dues empreses va ser anunciada com una "aliança estratègica" i el pas "definitiu" del mediàtic representant portuguès "cap al futbol femení". A més, Gestifute es va felicitar pel fet de representar "la millor jugadora del món", en referència a Aitana, que comparteix amb Alexia Putellas el cartell de jugadora franquícia del Barça. Per la seva banda, Cristian Martín, responsable de WOM, parla de la suma d'esforços amb Mendes en els següents termes: "Hi va haver una gran química amb el Jorge i tot l'equip, la sensació d'estar alineats en la visió que tenim de la representació. Farem camí junts i com sempre amb la voluntat de potenciar el talent, generar més oportunitats i elevar les carreres de les nostres representades". A banda de Bonmatí, l'empresa també gestiona la carrera de Jana Fernández, futbolista amb contracte en vigor amb el club blaugrana fins al 2025.

Un bon pessic de la plantilla del masculí

La influència de Mendes al Barça femení és incipient en comparació amb la que té al masculí, on controla la carrera del futbolista de futur més important del club: Lamine Yamal. El superagent portuguès també té en cartera Alejandro Balde, a qui va reclutar just abans que firmés el seu primer contracte professional, i Ansu Fati, a qui Deco tornarà a buscar una sortida en aquest mercat d'estiu. A més, Mendes és un dels arguments més poderosos perquè el Barça vulgui allargar les cessions de João Félix i João Cancelo encara que el seu rendiment no hagi sigut el millor. L'amo de Gestifute, que també va mediar de forma decisiva perquè Kounde fos blaugrana l'estiu del 2022, farà servir tot el seu enginy perquè tant el davanter propietat de l'Atlètic de Madrid com el lateral del Manchester City allarguin la seva residència a Barcelona una mica més.

stats