BARÇA

Un mes de treva per a Luis Enrique per encarrilar l’equip

Bartomeu està capficat a saber d’on ha sortit la informació sobre Messi i el tècnic

El president Josep Maria Bartomeu durant l’acte de presentació de la campanya 1in11 que va celebrar-se a Nova York.
Rut Vilar
11/01/2015
3 min

Nova YorkLa directiva del Barça confia que Luis Enrique trobarà la manera de fer jugar millor l’equip en les pròximes setmanes. Si el Barça no encarrila el rumb pel que fa al joc abans del febrer, des de l’entitat es veu complicat que es pugui lluitar per cap títol, cosa que faria l’ambient, dins i fora el vestidor, encara més irrespirable.

Als despatxos, pendents de concretar la data de les eleccions i anunciar el substitut d’Andoni Zubizarreta en la direcció esportiva, el president, Josep Maria Bartomeu, ha decidit prendre’s una mica de temps per resoldre aquestes dues incògnites. Tot i això, en un acte a Nova York el dirigent va fer la següent afirmació divendres a la nit: “Mentre l’equip opti a algun títol, no convocarem eleccions”. Així les coses, si el Barça continua en la Lliga, la Copa o la Champions fins a final de curs, la tria del nou president es faria en un dia sense partit al Camp Nou.

Pel que fa a la tensió que es viu al vestidor a causa de les desavinences entre Luis Enrique i Leo Messi, el president blaugrana va desmentir la informació donada per Esport3, segons la qual ell mateix s’hauria reunit després del partit contra l’Elx amb Messi per mostrar-li el seu suport. El jugador, segons la mateixa informació, hauria demanat al president la destitució de Luis Enrique i bona part del seu cos tècnic, a més d’alguns membres dels serveis mèdics del club, com el màxim responsable, Ramon Canal, i el que havia sigut el seu fisioterapeuta de confiança, Juanjo Brau, amb qui el davanter va partir peres ja fa mesos. “És totalment fals. Quan s’acaben els partits sempre baixo al vestidor per felicitar els jugadors i els tècnics. Després del matx contra l’Elx vaig parlar amb Messi, però també amb Adriano, Piqué, Luis Enrique... Tots estàvem molt contents per la victòria”, va subratllar Bartomeu. I va prosseguir: “Les coses es resolen, no hi ha cap tensió al vestidor. I menys després de guanyar en la Copa i a poques hores de jugar un partit tan important com el del l’Atlètic”.

Tot i això, el dirigent, especialment interessat a desmentir la reunió amb l’argentí, vol saber d’on ha sortit aquesta informació. “Messi està feliç i content al Barcelona. Fa uns mesos es deia que el volia el PSG; ara, el Chelsea... És normal, és el millor jugador del món. Però ell és del Barça, fa molts anys que juga aquí, està content i motivat, com veig tot l’equip”, va insistir.

48 hores a Nova York

El president blaugrana ha aprofitat la visita a Nova York, on havia de participar en un acte de l’Unicef, per fer també diverses entrevistes amb mitjans locals. La premsa nord-americana que segueix una mica l’actualitat de la Lliga no s’explica com el Barça ha passat en només quatre anys de l’èxit absolut a la crisi actual. Acompanyat del director executiu de l’Unicef, Tony Lake, i d’Essa Al Mannai, director de l’ONG Reach Out to Asia -vinculada a Qatar Foundation-, Bartomeu va presentar divendres a la seu de l’organisme internacional el llançament de la campanya 1in11, amb l’objectiu de recollir fons per oferir noves oportunitats educatives als infants sense recursos de Bangladesh, Indonèsia i el Nepal. Protagonitzen l’espot de la campanya Leo Messi i la tenista Serena Williams i podrà veure’s a través dels videomarcadors del Camp Nou aquesta nit, a la mitja part del partit contra l’Atlètic.

Dins la mateixa campanya, a mitjan febrer es farà a Londres una subhasta d’obres d’art signades per artistes de renom com Takashi Murakami -amb una obra en què apareixerà Messi-, Damien Hirst, Jeff Koons, Ricard Serra i Shirin Neshat. Bartomeu va viatjar a Nova York acompanyat del president de la Fundació, Ramon Pont, i el vicepresident, Ramon Cierco. Curiosament, en el control d’immigració a l’entrada dels Estats Units, el funcionari que va atendre el president blaugrana va preguntar-li pel procés d’independència de Catalunya.

stats