Futbol

La UEFA investiga Morata i Rodri pels càntics de "Gibraltar és espanyol"

Els futbolistes poden rebre una sanció de diversos partits sense poder jugar

ARA
2 min
Álvaro Morata, capitaà de la selecció espanyola, aixecant el trofeu de l'Eurocopa a l'arribada a Madrid, amb presència de Pedro Rocha, president de la Federació, i Luis de la Fuente, el seleccionador

BarcelonaLa festa de celebració de l'Eurocopa aconseguida per la selecció espanyola de futbol després de derrotar Anglaterra a la final segueix portant cua. La UEFA ha mogut fitxa i ha obert una investigació a dos jugadors del combinat espanyol, Morata i Rodri, pels càntics de "Gibraltar és espanyol" que van entonar davant dels aficionats durant l'acte principal de la celebració, que es va portar a terme dilluns a la plaça Cibeles de Madrid.

Morata, nou jugador del Milan, va ser el mestre de cerimònies de la celebració com a capità de la selecció espanyola i qui primer va entonar el "Gibraltar és espanyol" sobre l'escenari. Més tard, Rodri, que precisament juga al Manchester City anglès, va seguir els seus passos i va tornar a entonar el càntic. Tant Morata com Rodri ara podrien rebre per part de la UEFA una sanció de diversos partits sense poder jugar.

L'Associació de Futbol de Gibraltar va ser la primera a reaccionar a aquests càntics emetent un comunicat en què va anunciar que posaria una queixa pels fets a la UEFA, com així va fer. "L'Associació de Gibraltar ha constatat el caràcter extremadament provocador i insultant de les celebracions al voltant de la victòria de l'Eurocopa", deia el comunicat. "El futbol no té lloc per a comportaments d'aquesta naturalesa", afegia.

També hi va dir la seva el govern del territori britànic: "El govern de Gibraltar està decebut després d'observar que diversos jugadors de la selecció espanyola masculina van celebrar la seva victòria a l'Eurocopa mitjançant càntics amb comentaris rancis sobre Gibraltar". En aquest sentit, va considerar que es tractava "d'una barreja totalment innecessària d'un gran èxit esportiu amb declaracions polítiques discriminatòries que resulten enormement ofensives per als gibraltarenys".

stats