10/10/2024

Els valors d'Enric Masip

Enric Masip, assessor presidencial de Joan Laporta i membre de la comissió esportiva del Barça, va entrar "molt empipat" –segons les seves paraules– al programa Tu diràs de RAC1 per assenyalar Xavier Pascual, Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas i, de pas, la premsa que no rema a favor com, segons el seu criteri, caldria. Es va erigir en portaveu del club per mostrar el seu empipament i també com a garant dels valors de l'entitat posant-se fins i tot a si mateix com a exemple. Estava contrariat perquè el Veszprém, equip en què entrena l'exblaugrana Pascual, fitxarà Nielsen en el que ell entén com un "desmantellament".

Més enllà d'aquesta polèmica, la presència de Masip al Barça hauria de ser revisada per la comissió ètica del club. No és una opinió personal: va vulnerar de manera inequívoca el codi ètic de la institució, que obliga “tota persona vinculada al FC Barcelona a defensar la diversitat i la igualtat sense discriminar per motius de raça, creença, idees polítiques o sindicals, llengua, sexe o orientació sexual” i que posa l'accent que es faci “un ús responsable de les xarxes socials”. Ho va vulnerar tot plegat quan des del seu compte personal de X (abans Twitter), va repiular durant mesos de forma compulsiva missatges d'odi de personatges i comptes relacionats amb la ultradreta; fake news i discursos racistes, xenòfobs i homòfobs. La comissió ètica presidida per la vicepresidenta Elena Fort i composta per cinc persones encara no s'ha reunit –que tinguem notícia– per tractar un assumpte que va explotar al juliol atès que només es reuneix a demanda del club.

Cargando
No hay anuncios

Laporta en el seu moment es va enfadar moltíssim amb Masip. En privat, esclar, perquè en públic ni piu. L'assessor i company del president va tancar el seu compte de X com a únic gest sense ni tan sols demanar disculpes. De fet, tres mesos després, ha reaparegut en una ràdio per impartir lliçons de barcelonisme, de periodisme, d'ètica i de moral. I també ha posat en la diana dos jugadors, Nielsen i Pérez de Vargas, per no sentir els colors com caldria i pensar en els diners en comptes d'en la glòria de pertànyer a una entitat en la qual ell continua tenint un càrrec malgrat que, en teoria, no representa el que el mateix Laporta va incloure en els estatuts el 2021. Dos articles en què s'especifica que el Barça “promourà els valors democràtics de la igualtat i la no-discriminació […] i lluitarà per l'erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l'àmbit social i de l'esport”. A ningú, pel que sembla, li fa vergonya.

Cargando
No hay anuncios