COPA DEL REI

La final de la Copa del Rei es jugarà el 21 d’abril al Wanda Metropolitano

El Barça, satisfet per l’elecció, admet que la data era difícil de canviar

El Wanda, l’opció menys dolenta en el debat etern sobre la seu
Albert Nadal
12/02/2018
3 min

BarcelonaEl flamant estadi de l’Atlètic de Madrid, el Wanda Metropolitano, amb capacitat per a 67.829 espectadors i estrenat aquesta mateixa temporada, acollirà la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla. La data: el dissabte 21 d’abril, tal com estava previst. La decisió de triar l’estadi madrileny es va prendre ahir en una reunió a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) amb la participació de representants del Barça i del Sevilla.

L’elecció del Wanda Metropolitano satisfà els dos equips, un fet que no passa amb la data de la final. El director de relacions institucionals del Barça, Guillermo Amor, va admetre que el Barça volia canviar-la, tot i que va valorar positivament l’acord: “Per a nosaltres està tot bé. S’ha parlat de diverses coses, algunes de molt complicades i impossibles. Creiem que la data era la que teníem tots al cap; era difícil de canviar”.

El club blaugrana volia canviar el dia de la final perquè l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions està prevista per al dimecres següent, el 25. Finalment no ha sigut possible “per qüestió de calendaris”. “Nosaltres som a totes les competicions i tant de bo hi seguim fins al final. Si en aquestes dates jugues cada dia és bon senyal”, va dir Amor. El directiu blaugrana també va confirmar que el Barça no ha demanat que la final es disputi al Santiago Bernabéu.

Per la seva banda, el president del Sevilla, Pepe Castro, va valorar l’acord amb satisfacció: “Quan els clubs es reuneixen, miren les opcions possibles i es pren una decisió, és bo. Ho hem estudiat, entenem que és el millor estadi i la millor data”, va dir.

L’Atlètic, content amb l’elecció

Qui també va expressar la seva satisfacció per l’elecció del Wanda Metropolitano va ser el president de l’equip amfitrió, Enrique Cerezo: “Estem encantats que es jugui una final de Copa al nostre estadi, ara tocarà disfrutar-la”. El màxim mandatari de l’Atlètic de Madrid va reiterar d’aquesta manera un desig que ja havia deixat palès últimament, quan havia expressat que el seu estadi estava a disposició per jugar la final i que l’acollirien amb “orgull i satisfacció”.

La RFEF també va confirmar que els partits ajornats per aquesta final, el Sevilla - Reial Madrid i el Barcelona-Vila-real, es disputaran el 9 de maig com estava previst. Els sevillistes també han demanat que s’ajorni l’Atlètic de Madrid- Betis perquè tots dos clubs sevillans tinguin els mateixos dies de descans abans del derbi, que es disputarà al Benito Villamarín el 12 o el 13 de maig.

En relació a aquest fet, el president de la RFEF, Juan Luis Larrea, va afirmar que “això és cosa de la Lliga”: “En principi el calendari no es pot modificar si no hi ha acord entre els clubs -va dir Larrea-. L’Atlètic-Betis podria jugar-se el diumenge 22 o el dilluns 23, en funció d’una possible semifinal de la Lliga Europa que pogués jugar l’Atlètic”. De fet, el president dels matalassers, Enrique Cerezo, va afirmar que tenen “mitjans” per jugar al seu estadi el diumenge 22, l’endemà de la final, i que “s’haurà de consultar amb el club andalús si vol ajornar el partit”.

Cerezo també va ser preguntat per les opcions de l’Atlètic d’aconseguir el títol de Lliga després d’haver escurçat aquest cap de setmana a 7 punts la distància que el separa del Barça al capdavant de la taula. “Hi ha molta Lliga”, es va limitar a dir.

Mestalla, l’alternativa descartada

L’altra alternativa que es va valorar per acollir la final de la Copa era Mestalla, que va fer d’amfitrió per a una final per últim cop el 2014, quan el Reial Madrid es va imposar (2-1) al Barça del Tata Martino. El València no té compromís de Lliga el cap de setmana del 21 i el 22 d’abril perquè juga a domicili a casa del Celta, però en la jornada anterior, la 33, que es jugarà entre setmana, rep el Getafe a Mestalla. En canvi, l’Atlètic juga fora aquesta jornada, a Anoeta, l’estadi de la Reial Societat.

Madrid, Barcelona i València han acollit la final de Copa els últims deu anys. La ciutat madrilenya l’acollirà per tercer any consecutiu. La temporada passada el Barça va aixecar el trofeu al Vicente Calderón, on també va guanyar -precisament el Sevilla- el 2016.

Pel que fa al repartiment d’entrades, es definirà més endavant. Si se seguís la divisió que s’ha fet els últims anys -al voltant d’un 40% per a cada club i un 20% per a la RFEF-, al Barça li pertocarien unes 26.000 entrades.

stats