PRIMERA DIVISIÓ

Xabi Alonso troba el seu clon al Girona i se'l vol endur a la Bundesliga

Aleix Garcia dubta entre marxar a Alemanya o liderar l'aventura de la Champions a Montilivi

3 min
Aleix Garcia, en la visita del Girona a València

GIRONAUn jugador del Girona ha destacat al mig del camp per sobre dels altres. Parlem d'Aleix Garcia, que ho ha fet tan bé que aquest any s'ha convertit en el primer futbolista de la història blanc-i-vermella que vesteix la samarreta de la selecció espanyola. De fet, el d'Ulldecona és a la prellista de 29 homes per a l'Eurocopa que es disputa aquest estiu a Alemanya. Luis de la Fuente n'haurà de descartar tres, així que encara no es pot posar la mà al foc per la seva presència al torneig.

Tampoc no es pot garantir la seva continuïtat a Montilivi, vist el seu rendiment i el ferm interès del Bayer Leverkusen, el campió de la Bundesliga, en incorporar-lo. Aleix Garcia agrada molt a Xabi Alonso, que ja li ha fet arribar que el vol. El migcampista és una de les ninetes dels ulls de Míchel, que desitja que continuï. Amb el tècnic madrileny, Garcia ha tingut galons des del primer moment en què va tornar a Girona, amb l'equip a Segona, després de viure en primera persona els dos primers anys a l'elit amb un rol menys protagonista que l'actual. Sumant els tres projectes de Míchel, fa cinc temporades que està a l'entitat. Però ara, amb la classificació per a la Champions sota el braç, apareixen els dubtes.

"Em fa una mica de pena que s'acabi aquest any", pronunciava un dels capitans des del balcó de l'Ajuntament durant les celebracions del cap de setmana passat. Per a alguns, les paraules van sonar a comiat, més encara quan va obrir del tot el seu cor per dir que el Girona és el club que estima. El cas és que hi ha un interrogant sobre la taula, i ell tindrà l'última paraula: ¿Voldrà continuar a Montilivi, on és un dels líders, en la bonica temporada que es detecta a l'horitzó o provarà sort, temptat com està per un club que li ofereix una perspectiva diferent de la que ha tingut mai?

Les converses estan en una fase inicial i ni de bon tros es pot afirmar que les negociacions estiguin avançades, però l'hipotètic traspàs podria moure's entre els 15 i els 20 milions d'euros segons informen des d'Alemanya, una quantitat més que digna per al club gironí, que a la vegada, mentre Garcia rumia si marxar o no al Leverkusen, s'està movent per reforçar-se. I blindar-se, esclar. Perquè el català no és l'únic dels titulars que podrien abandonar l'entitat. El pitxitxi Artem Dovbyk és un altre dels noms que circulen, però el Girona es vol fer fort i no pensa acceptar una xifra inferior a la de la seva clàusula de rescissió, d'uns 50 milions d'euros. A Montilivi serà un estiu llarg.

Capítol d'entrades: molt a negociar amb el Barça

No són substituts pròpiament dits d'Aleix Garcia, però Quique Cárcel ja ha mogut fils per reforçar la zona de creació. El nom d'Oriol Romeu ocupa bona part dels pensaments blanc-i-vermells, però amb l'arribada d'Hansi Flick caldrà veure si la predisposició del d'Ulldecona a marxar del Barça és igual. A l'hivern també va generar ponts amb altres futbolistes, com Renato Tapia. El peruà acaba contracte amb el Celta i algunes informacions asseguren que ja té un preacord amb l'entitat.

El director esportiu de Montilivi encara va anar una mica més enllà i va temptejar les situacions de Carles Aleñá (Getafe) i Joan Jordán (Sevilla). També es va preguntar per Sergi Roberto. D'altra banda, algunes veus situen Pablo Torre, cedit aquest curs pels culers, com a candidat a quedar-se en propietat. I pel que fa a la parcel·la defensiva, tenint en compte que el gran objecte de desig és Eric Garcia, una opció complicada, apareix el central txec Ladislav Krejci, de l'Sparta Praga. Míchel ha parlat amb ell i, segons va avançar la Cadena SER, el club vol invertir el que demanen, uns 12 milions d'euros, i hi ha acord amb el futbolista, que prioritza venir a Girona a jugar la Champions.

stats