BARÇA
Esports 13/10/2013

Xavi: "No cal buscar-me un substitut, no hi ha ningú imprescindible"

El migcampista egarenc manté als micròfons de RAC1 que el Barça sense ell "continuarà jugant bé" i defensa Neymar de les crítiques que arriben des de Madrid

Ara
2 min

BarcelonaHi ha corda per a molt de temps. Així ho ha assegurat Xavi Hernández. El Barça té plantilla per continuar marcant les pautes del futbol mundial. "L'equip té una base fantàstica, té 7 o 8 futbolistes molt joves i que tenen molt poder dins de l'equip. Si s'assegura la base l'equip té un futur extraordinari", ha explicat l'egarenc als micròfons de RAC1.

Precisament, sobre el seu futur, Xavi ha dit que li queden "dos o tres anys" de màxim rendiment. Xavi té clar que quan arribi el seu ocàs el club no s'ha d'obsessionar a buscar una còpia d'ell mateix. "El Barça sense mi continuarà guanyant i continuarà jugant bé a futbol. No cal buscar un substitut, no hi ha ningú imprescindible", ha sentenciat.

El jugador de Terrassa ha defensat la figura de Leo Messi. Que Ibrahimovic o altres davanters no triomfin al Barça no és culpa del de Rosario. "És fa culpable Messi del no-rendiment d'un jugador, i Messi et fa millor. El problema és de l'altre, en cap cas de Leo, Messi t'afavoreix", ha explicat.

Lloances per a Messi, i també per al nou crac de l'equip, el brasiler Neymar. Xavi ha assegurat que "Neymar en cap cas fa teatre" i les campanyes que l'han titllat de tirar-se a la piscina arriben perquè el Barça té "molts rivals" i a Neymar "des de Madrid se li ha de buscar alguna cosa que no agradi, una etiqueta". Sobre el Madrid, Xavi ha dit que "ha fitxat bé" aquest estiu, i això el converteix en el gran rival, juntament a l'Atlètic de Madrid. Aquest any, els matalassers estan preparats per donar guerra fins al final. "Tenen les idees molt clares. És la grandesa d'un entrenador, veus en l'equip la personalitat de l'entrenador", ha explicat sobre Diego Pablo Simeone i el seu paper al capdavant de l'entitat blanc-i-vermella.

Finalment, Xavi ha reiterat que Martino no ha vingut "a canviar res" i ha qualificat l'entrenador de Rosario de "fanàtic" pels coneixements futbolístics que té.

stats