Consell de Govern
Política Govern 08/09/2023

El Govern atribueix a un error de comunicació que es reservàs una plaça de pàrquing pública a Vidal

Costa assegura que la consellera només va "demanar" si podia carregar-hi el cotxe, no fer-ne "un ús privatiu"

2 min
La Consellera d’Habitatge, Ordenació del Territori i Mobilitat, Marta Vidal

PalmaEl Govern ha atribuït a un error de comunicació que la Direcció General de Transports reservàs una plaça de pàrquing públic per a l'ús exclusiu de la consellera d'Habitatge, Marta Vidal. Segons ha fet públic la Ser, l'aparcament, normalment destinat a vehicles públics de la Direcció General, estava bloquejat amb un cadenat, tres cons taronges i una placa amb la matrícula del cotxe de la consellera. No obstant això, el portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, ha assegurat en roda de premsa que Vidal s'havia limitat a "demanar la possibilitat" de connectar-hi el seu vehicle elèctric eventualment, ja que el pàrquing té un punt de càrrega.

"En cap cas va demanar que s'hi posassin cons ni una cadena ni la matrícula", ha subratllat Costa. "Ha fet ús d'aquest punt de recàrrega dues vegades des que és consellera", ha afegit. El portaveu ha insistit que Vidal no va demanar mai "que se li reservàs la plaça per a ús privatiu" i, per aquest motiu, aquest mateix divendres ha telefonat a la Direcció General de Transports per demanar que retirin la senyalització.

Quan se li ha demanat pel cartell que marcava la plaça com a reservada i tenia escrita la matrícula del vehicle de la consellera, Costa ha dit que desconeixia "qui el va col·locar": "Allò que sí que li puc dir és que la consellera no va demanar que es posàs". Segons ha assegurat, el motiu que Vidal demanàs si era possible recarregar-hi el vehicle és que "la ubicació física" de la seu de la Conselleria no és al mateix lloc.

El PSIB demana a la consellera que es disculpi

El PSIB ha exigit a la consellera que "es disculpi públicament" per aquests fets. "Actituds com aquestes demanen ser reprovades", ha assegurat el portaveu adjunt del grup parlamentari socialista, Marc Pons, que ha reclamat a Vidal també "el compromís" de no tenir aquestes "maneres d'actuar".

stats