Consell de Govern

El Govern envia Le Senne a "reflexionar sobre l'ús del seu càrrec"

Costa carrega també contra l'esquerra i crida a "rebaixar" la tensió als plens

Antoni Costa, aquest matí a la seu de la conselleria d'Hisenda
21/06/2024
1 min

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha advertit en roda de premsa que el president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha de "reflexionar sobre l'ús del seu càrrec" després que aquest dijous fes públic un comunicat amb la rúbrica de la presidència de la institució en què va carregar contra el govern de Pedro Sánchez. No és la primera vegada que el PP retreu a Le Senne falta de neutralitat en el càrrec: fa uns dies, ja va instar el dirigent de Vox a deixar de fer servir la Cambra com "si fos seva".

Les crítiques de Costa s'afegeixen a les declaracions que la mateixa presidenta del Govern, Marga Prohens, va fer el passat dijous al ple, quan va retreure al líder del Parlament haver esqueixat la fotografia de les Roges del Molinar: "No es pot faltar al respecte a persones assassinades". Amb tot, el Govern no pensa demanar la dimissió de Le Senne, que ahir es va mostrar convençut de tenir "el suport de la Cambra".

"El senyor Le Senne va cometre un error greu, impropi d'un president", ha argumentat Costa: "Va perdre els papers". Tot i això, ha valorat que hagi "demanat disculpes públicament": "El Govern considera que no hi ha d'haver una escalada addicional de tensió, sinó tot el contrari, el president del Parlament ha de reflexionar sobre com contribueix a abaixar el nivell de tensió, no a augmentar-lo".

En aquest sentit, Costa ha tornat a traslladar la responsabilitat també a l'esquerra. "La tensió ha estat creixent fins a arribar a una situació aquesta setmana en què l'ambient era gairebé irrespirable", ha remarcat: "Necessitam serenor, tranquil·litat, abaixar un poc els ànims".

stats