Consell de Govern
Política Govern 19/07/2024

El Govern estén la mà a MÉS després de rompre amb Vox tot i la "distància ideològica" que els separa

Costa assegura que negociaran "amb tothom qui vulgui", però no confia en el PSIB

2 min
Antoni Costa, aquest matí a la seu de la conselleria d'Hisenda

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat aquest divendres que, després de la ruptura amb Vox, el PP negociarà "amb tothom que vulgui negociar" al Parlament per dur endavant el seu full de ruta. Amb tot, ho ha fet entre crítiques contundents contra el PSIB, a qui ha acusat de ser "poc fiable a l'hora de negociar" i estenent la mà tant a MÉS per Mallorca com Més per Menorca. "La passada legislatura vàrem arribar a acords amb [Josep] Castells i [Lluís] Apesteguia, des de la distància ideològica que ens separa", ha assegurat: "Almenys són gent de paraula".

El PP suma 25 diputats a la Cambra. Si s'hi afegeixen els vots del diputat de Formentera i el diputat no adscrit, 27. Amb un acords puntuals amb MÉS (4) o Més per Menorca (2) i Unides Podem (1) podria arribar a la majoria absoluta de 30. Amb tot, per al PP seria un repte majúscul aconseguir pactes amb formacions tan oposades ideològicament. Tot i això, Costa ha defensat que el Govern està "en minoria des del minut u" i està "disposat a xerrar, valorar i negociar les coses", entre les quals el decret de simplificació administrativa, que al setembre continuarà la seva tramitació parlamentària com a llei.

Pel que fa al PSIB, Costa ha dit que es troba en el "com pitjor, millor": "Com més inestabilitat, caos, es creï, millor". Amb tot, el PP tampoc renuncia a "la possibilitat de negociar mesures" amb els socialistes: "Ja he parlat de la geometria variable". Per exemple, en relació amb la llei de Conciliació que prepara l'Executiu.

"El Govern seguirà governant igual que fins ara, amb una diferència", ha exposat el portaveu: "No tenim cap compromís ni un amb les 110 mesures que el mes de juliol es varen pactar amb Vox". "Santiago Abascal va rompre unilateralment el pacte", ha explicat.

"Vox ha de donar explicacions"

De la mateixa manera, Costa ha insistit en què Vox "ha de donar explicacions": "Estan amb el canvi, o estan amb l'esquerra?". Per ara, el PP es manté a l'espera que Vox a les Balears es posi en contacte amb el Govern. Abans de decidir sobre l'expulsió de Gabriel Le Senne de la presidència de la Cambra, Costa ha assegurat que esperarà els esdeveniments polítics dels propers dies: "Pas a pas".

stats