Consell de Govern
Política Govern 20/09/2024

El Govern insta Vox a triar "interlocutors" per negociar els pressupostos

Costa defensa l'"esperit de negociació" de l'Executiu per aprovar els comptes

1 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat que l'Executiu tramitarà els pressupostos amb "esperit de negociació". Després que el partit que va donar suport als comptes l'any passat, Vox, hagi dit que serà la direcció estatal del partit qui decidirà si enguany tornen a votar el mateix o no, Costa ha instat els seus socis potencials a escollir els "interlocutors" per negociar.

"No tenim res a dir sobre les estratègies de negociació que vulgui implementar Vox", ha exposat el portaveu de l'Executiu. "Negociarem amb tots els grups parlamentaris que vinguin a negociar, esperam tenir la possibilitat d'arribar a acords amb tots", ha defensat. "Si es fan propostes utòpiques, no ens hi trobaran, però si hi ha esperit de negociació i es fan plantejaments raonables, jo crec que podem arribar a acords", ha asseverat. En aquest sentit, ha reivindicat que "Vox ha manifestat la seva voluntat de no bloquejar, sinó negociar: durem el sostre de despesa al Parlament amb total tranquil·litat".

Costa ha explicat que també estan en plenes negociacions amb els grups i amb Vox sobre les esmenes del Decret llei de simplificació administrativa. "El dimarts que ve comença la ponència de la llei derivada del Decret llei de simplificació, i li puc confirmar que estam en negociació per veure quines esmenes podríem transaccionar o aprovar, amb els diferents grups parlamentaris", ha apuntat.

stats