Estats Units

Almenys 115 morts i 600 desapareguts als Estats Units per un dels pitjors huracans de la història

El cicló va tocar terra dijous passat com un huracà de categoria 4 i ha tingut un recorregut de 800 quilòmetres

Inundacions i danys causats per la tempesta que va començar com l'huracà Helene als carrers d'Erwin, Tennessee, EUA
ARA
30/09/2024
3 min

BarcelonaL'huracà Helene s'ha cobrat la vida d'almenys 115 persones en sis estats del sud-est dels Estats Units, on els equips de rescat treballen a contrarellotge per trobar centenars de desapareguts en zones de difícil accés. Segons ha comunicat aquest dilluns el president Joe Biden, la xifra de morts per aquest cicló supera el centenar i s'han comptabilitzat almenys 600 desapareguts als estats de Florida, Geòrgia, les Carolines, Tennessee i Virgínia. El mandatari estatunidenc, que ha assegurat que ha mantingut converses amb els governants dels estats, ha avançat que visitarà les àrees afectades a finals d'aquesta setmana.

Foto feta amb drone que mostra una zona inundada i destrosada a Horseshoe Beach, Florida, Estats Units
Arbres caiguts i destroses a la propietat a Treasure Island, Florida, EUA

L'huracà va tocar terra dijous passat com un huracà de categoria 4. Va entrar pel nord-oest de Florida, però ha estat Carolina del Nord, amb 47 morts fins ara, l'estat més afectat. Helene, que ja figura entre els huracans més mortals dels últims 50 anys, ha seguit un camí de destrucció d'uns 800 quilòmetres. A banda dels vents d'alta intensitat, el cicló ha provocat unes inundacions històriques i ha superat registres en diversos indrets del país.

Helene va deixar grans zones dels estats afectats, especialment a Carolina del Nord, en estat de paràlisi durant el cap de setmana, arrasant carreteres, provocant corriments de terra i deixant sense electricitat i servei de telefonia cel·lular milions de persones.

Rex Liberman serra un arbre caigut per recuperar el seu cotxe després del pas de l'huracà Helene a Steinhatchee, Florida
Meta Gatschenberger mira les restes de la seva casa esfondrada i destruïda després de la tempesta tropical Helene, a Boone, Carolina del Nord

Segons va donar a conèixer Biden, la Casa Blanca ja ha desplegat més de 3.600 membres del seu personal d'emergències per a les tasques de recerca, que s'han sumat als esforços dels governs locals.

Donald Trump, que ja es troba en plena campanya per a les eleccions de novembre, ha criticat la gestió de l'actual govern. El republicà, de fet, ja s'ha desplaçat a alguns dels indrets afectats "per donar suport a les víctimes".

Un home camina per Green Key Road a New Port Richey mentre l'huracà Helene colpeja Florida
Vaixells dels ports esportius propers als patis dels residents de l'Illa del Tresor
Destroses causades per l'huracà Helene a Rocky Mountain, Carolina del Nord, EUA
Inundacions provocades per l'huracà Helene a Asheville, Carolina del Nord, EUA
Cases destruïdes després que l'huracà Helene travessés la zona de Florida, afectant greument la comunitat de Keaton Beach, Florida
Keaton Beach treballa per recuperar les seves pertinences de les seves cases
stats