Una mòmia suïssa és la rebesàvia setena de Boris Johnson
Les restes d'una dona del segle XVIII descobertes a Basel han estat identificades amb ADN
BarcelonaLes restes momificades d'una dona del segle XVIII, descobertes el 1975 a la ciutat suïssa de Basel, han resultat ser les d'un ancestre directe de l'actual ministre d'Afers Estrangers del Regne Unit, Boris Johnson.
Les proves científiques de l'ADN han identificat la mòmia com Anna Catharina Bischoff, una dona nascuda el 1719 en una família benestant de l'època i que va morir el 1787. El seu cos momificat, de fet, es va trobar durant les tasques de remodelació de l'església Barfüsser de Basel, i la ubicació de la tomba tan a prop de l'altar ja donava una idea del seu alt estatus.
Les restes de la dona s'havien mantingut momificades a causa del mercuri que cobria el cos, un element que en l'època es feia servir per tractar els malalts de sífilis. Se'ls untava amb mercuri sense saber llavors de la toxicitat d'aquest element i sovint morien a causa d'això més que no pas de la sífilis, segons explica la BBC. En aquest cas, el mercuri va servir per conservar el cos.
Una quaranta anys després del seu descobriment, l'anàlisi de l'ADN extret del seu dit gros del peu ha servit per identificar-la com a Anna Catharina Bischoff i l'estudi genealògic de la seva descendència a través dels registres oficials ha portat el fil fins a Boris Johnson.
Anna Catharina Bishop va tenir set fills, però només dos van sobreviure a la infantesa, un dels quals, la seva filla, es va casar amb el baró Christian Hubert Pfeffel von Kriegelstein, i diverses generacions més tard, el llinatge familiar arriba fins al pare del ministre Johnson, Stanley Johnson.
El ministre no ha fet de moment cap comentari sobre el descobriment de la seva ancestre. El primer canal de la televisió pública suïssa emet avui un documental científic sobre el procés d'identificació de la mòmia de Basel, la rebesàvia setena de Boris Johnson.