Unió Europea

Deixarà de ser obligatori el passaport per viatjar? Brussel·les crea una app per digitalitzar documents d'identitat

La Comissió Europea ha proposat la creació d'aquesta aplicació mòbil que s'empraria a l'hora de viatjar per l'espai Schengen

Un avió enlairant-se a l’aeroport del Prat amb la torre de control en primer pla.
ARA
09/10/2024
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea ha proposat la creació d'una aplicació mòbil per digitalitzar el carnet d'identitat o passaport a l'hora de viatjar per l'espai Schengen, o bé per entrar-hi. La mesura pretén agilitzar els controls a l'hora de, per exemple, agafar un avió o un tren. Per a això, Brussel·les planteja la necessitat de crear un marc comú per a l'ús de credencials de viatge electròniques i el desenvolupament d'una 'aplicació' batejada com 'EU Digital Travel'.

La proposta comunitària deixa clar que seria un sistema voluntari i gratuït que ofereixi una "còpia digital" de les dades emmagatzemades ja en el xip dels documents d'identitat o passaport. Així doncs, Brussel·les avisa que els ciutadans dels estats membres que formen part de l'espai Schengen que utilitzin aquesta aplicació també hauran de portar els documents d'identitat físics.

La comissària europea d'Interior, Ylva Johansson, ha recalcat que els passaports digitals "són un gran pas endavant en el reforç de la seguretat de l'espai Schengen" i que facilitarien els viatges, ja que permetrien deixar passar "ràpidament" els "vertaders viatgers" per a centrar-se a "detenir a sospitosos de crims i terrorisme".

stats