El govern alemany insisteix que el pacte fiscal no es renegocia
"No és possible renegociar el pacte pressupostari" europeu, que ja ha estat firmat per 25 dels 27 estats membres de la UE, ha dit el portaveu de la cancellera alemanya. François Hollande vol afegir un compromís de creixement al pacte. Merkel ha dit que rebrà Hollande "amb els braços oberts"
BerlínEl govern alemany ha insistit aquest dilluns que el pacte fiscal europeu no es renegociarà, a la vegada que ha estès la mà al president francès electe, el socialista François Hollande, al qual la cancellera Angela Merkel ha convidat a Berlín "tan aviat com sigui possible".
"No és possible renegociar el pacte", ha insistit el portaveu del govern, Steffen Seibert, ja que va ser acordat "lliurement" per 25 dels 27 membres de la Unió Europea (UE) i la seva ratificació parlamentària ja està en tràmit a la majoria d'aquests països.
Seibert ha afegit que la recerca d'un compromís entre la postura de Berlín i la de París es donarà "al llarg de les pròximes trobades, bilaterals o multilaterals" entre Merkel i Hollande. Encara no hi ha "una data concreta" per a la primera trobada, ha dit el portaveu, però aquesta serà la primera sortida que farà Hollande després de prendre possessió del càrrec el 15 de maig.
Per la seva banda, la pròpia cancellera ha afirmat en una conferència de premsa: "François Hollande serà benvingut amb els braços oberts aquí a Alemanya". "Treballarem junts, bé i intensament", ha afegit Merkel.
"Agraïment" a Sarkozy
Seibert ha explicat que Merkel va mantenir, diumenge cap a les 22 hores de la nit, una "conversa curta i amistosa" amb Hollande, en què ambdós van coincidir en expressar que la cooperació entre França i Alemanya és "especialment significativa".
El portaveu també ha expressat l'"agraïment" de Merkel a Nicolas Sarkozy per la feina conjunta desenvolupada "en aquesta difícil fase per a Europa" i ha negat que el suport explícit de la cancellera al president sortint, en la campanya electoral, dificulti "un nou principi" de les relacions amb Hollande. "Ambdós són perfectament conscients de la importància de les bones relacions bilaterals, no només per als seus països sinó per al conjunt de la UE", ha apuntat.