Internacional 08/06/2018

Els Estats Units traslladen 1.600 immigrants irregulars a presons federals

L'augment de les detencions a la frontera col·lapsa els centres de la Policia de Fronteres i Immigració

Ara
2 min
Els Estats Units traslladen 1.600 immigrant irregulars a presons federals

BarcelonaEls Estats Units han traslladat 1.600 immigrants a presons federals davant de la falta d'espai en les instal·lacions de la Policia de Fronteres i Immigració (ICE en les seves sigles en anglès), segons ha pogut saber Reuters. Una acció amb un volum sense precedents que torna a mostrar la política repressiva de l'administració Trump amb els immigrants i l'enorme augment de detencions a la frontera.

Personal de l'ICE va explicar que fins a cinc presons federals estaven acollint temporalment immigrants i sol·licitants d'asil detinguts per la seva situació irregular al país i que un sol centre penitenciari, a Victorville (Califòrnia), n'acolliria un miler. Les mateixes ponts van apuntar que l'ICE ha traslladar altres vegades immigrants a presons federals però mai a una escala tan gran com aquesta vegada.

La nova política de Trump que manté els immigrants retinguts mentre es resol el seu expedient –sota l'administració de Barack Obama, si l'immigrant no tenia antecedents podia esperar la decisió judicial en llibertat- i l'increment de les detencions està generant un col·lapse a les instal·lacions de l'ICE, que no poden absorbir tants reclusos.

Només l'abril d'aquest any 51.000 persones han estat detingudes qua intentaven creuar la frontera sud dels Estats Units amb Mèxic, davant dels 16.000 de l'abril de l'any passat. L'escalada de repressió contra els immigrants, impulsada pel fiscal general Jeff Sessions, posa en el punt de mira tant els que creuen la frontera com els demandants d'asil.

Per fer espai als centres de l'ICE, durant 120 dies, 1.600 d'aquests detinguts seran traslladats a presons federals. A Victorville, la presó que acollirà el nombre més elevat de persones, els treballadors estan recol·locant prop de 500 presos d'una instal·lació de seguretat mitjana per fer espai, segons ha explicat a Reuters John Kostelnik, el president local del sindicat de la Unió de Presos Locals de la Federació Americana de Treballadors del Govern.

stats