La guerra no s'aturarà
La situació a què fa front Vladímir Putin aquest dissabte és la més greu dels seus 23 anys al poder, sigui com a president o com a primer ministre. Històricament té moltes semblances amb la que es va viure el 1917, quan els soldats russos van abandonar les trinxeres de la Primera Guerra Mundial, on estaven sent derrotats, i fàcilment van tornar al país i van enderrocar l'emperador.
Coneixedor d'aquesta història, i potser de les febleses militars d'un règim que no pot amb Zelenski ni amb els seus aliats occidentals, en el seu discurs el president rus ha volgut sonar ferm i ha amenaçat amb el càstig que correspon als "traïdors" que han "clavat un ganivet a l'esquena del poble". Però, paradoxalment, no ha esmentat en cap moment el líder del grup Wagner, que protagonitza la revolta i que ja ha pres el control de Rostov, enclavament fonamental per a l'agressió contra Ucraïna, i de la ciutat de Vorónej, a 560 quilòmetres al sud de Moscou.
Les fonts de l'exili rus que també aquest dissabte al matí ha pogut consultar aquest cronista no són gens optimistes en relació amb el futur de la guerra, tot i la incertesa actual. De fet, asseguren que la situació evolucionarà ben aviat cap a "les negociacions al més alt nivell". "En cas contrari –continuen–, la lluita entre rebels fortament armats i experimentats [Wagner] i l'última reserva de Putin, una brigada d'elit que sempre ha estat a prop de Moscou per si de cas, és inevitable". Aquesta unitat només apareix a les desfilades i, de fet, no es coneixen les seves habilitats reals a l'hora de combatre.
Si aquest és l'escenari més probable, les mateixes fonts indiquen que "la guerra contra Ucraïna continuarà".