Àfrica

Mor assassinat a Etiòpia el fotògraf i guia de viatges de Sabadell Toni Espadas

Acompanyava l'equip d'un programa de televisió xilè que va ser atacat per dues persones armades

ARA
1 min
El fotògraf sabadellenc Toni Espadas.

BarcelonaEl fotògraf i guia de viatges sabadellenc Toni Espadas ha mort assassinat a Etiòpia mentre col·laborava en l'elaboració del programa televisiu Socios por el mundo del mitjà de xilè Canal 13, segons ha anunciat aquest dilluns la mateixa emissora i han confirmat a l'ACN fonts d'Acció Exterior. El departament s'ha posat a disposició de la família de la víctima i mira d'aclarir els detalls dels fets.

Canal 13 n'ha informat en un comunicat difós a la seva web en què explica que Espadas ha estat víctima "d'un complex incident" mentre gravava al país africà. Segons el relat del mitjà, dues persones armades es van creuar davant la furgoneta on anaven Espadas i la resta de l'equip del programa, realitzat per la productora MkZeta. El vehicle va intentar esquivar-los i va ser llavors quan van disparar i van matar el guia sabadellenc.

El conductor i la resta de passatgers "es van salvar de miracle", explica Canal 13, que assegura que van aconseguir fugir fins a un lloc segur i estan "en bones condicions de salut". "Tant la cancelleria [de Xile] com Canal 13 fan totes les gestions perquè puguin sortir com més aviat millor del país, tornar a Xile i donar-los tot el suport que requereixin", conclou el comunicat.

Espadas va cofundar l'agència de viatges amb seu a Sabadell Rift Valley Expeditions. A la pàgina web de l'agència es destaca el coneixement que tenia de l'Àfrica, de fa més de vint-i-cinc anys, i la seva "dilatada experiència" organitzant-hi viatges. També se'l defineix com un apassionat de la fotografia antropològica i expert conductor de totterrenys.

stats