Moren setze persones, entre les quals sis nens, en una batuda antiterrorista a Sri Lanka
Els terroristes s'haurien immolat amb les seves famílies durant l'atac, segons la policia
BarcelonaUn total de 16 persones han mort, entre les quals sis nens, a Sri Lanka durant un enfrontament entre la policia i diversos sospitosos d'haver participat en els atemptats del Diumenge de Resurrecció, en què van morir 250 persones en tres esglésies i dos hotels de luxe del país.
Després d'un intens intercanvi de trets i diverses explosions, els agents van entrar al suposat amagatall dels terroristes i hi van trobar els cossos sense vida de sis nens, tres dones, sis presumptes terroristes i un civil. Segons les autoritats, els terroristes es van immolar juntament amb les seves famílies al veure's atrapats per la policia. L'enfrontament va deixar també cinc persones ferides, però "no hi va haver baixes" entre les forces de l'ordre, segons van informar a Efe fonts de l'exèrcit. "Es van fer esclatar amb les seves famílies", afegia la font militar.
La batuda es va dur a terme a la localitat de Kalmunai, on els veïns van alertar d’un possible amagatall terrorista. “Un dels habitants d’aquella casa va venir a pregar a la mesquita i semblava molt sospitós”, va explicar a Reuters un veí que, amb altres veïns, va anar a casa dels sospitosos amb un funcionari del govern, moment en què des de dins van obrir foc contra ells, per la qual cosa van alertar la policia.
Es van realitzar també altres batudes policials a la zona on vivia el presumpte cervell dels atemptats, Mohamed Zahran Hashim, que va morir durant els atacs suïcides. De fet, la seva esposa i una filla van resultar ferides.
S'han desplegat prop de 10.000 soldats a tota l’illa en el marc de la investigació dels atemptats, i les forces de seguretat han detingut ja 100 persones, inclosos alguns sirians i egipcis. Sri Lanka continua en alerta des dels atemptats contra esglésies i punts turístics que van deixar 250 morts i més de 500 ferits fa una setmana.
Proscrits dos grups fonamentalistes locals
Els atemptats van ser reivindicats uns dies després per l’Estat Islàmic, tot i que el govern continua implicant-hi grups fonamentalistes locals com el National Tawhid Jamaat (NTJ) i el Jamathei Millathu Ibraheem (JMI). De fet, ahir mateix el govern del país va decretar la prohibició formal d’aquest dos grups, que queden totalment proscrits.
En aquest país de majoria budista, els atemptats islamistes del 21 d’abril són la pitjor massacre que ha patit des que va acabar la guerra civil ara fa deu anys i que va enfrontar el govern i els separatistes tàmils durant 26 anys. El tiroteig de divendres al districte musulmà es va produir després de les advertències de les autoritats que hi havia militants islamistes planejant nous atacs.