Accident aeri

Un mort i diversos ferits per les fortes turbulències en un vol de Singapore Airlines

L'avió ha caigut sobtadament i els passatgers sense cinturó han topat amb el sostre, segons els passatgers

ARA
2 min
L'avió de Singapore Airlines que ha aterrat d'emergència a Bangkok després de patir turbulències amb resultat d'un mort i diversos ferits.

BarcelonaUn home de 73 anys, de nacionalitat britànica, ha mort i diverses més han resultat ferides aquest dimarts a causa de les turbulències que han afectat un avió de l'aerolínia Singapore Airlines que feia el trajecte de Londres a Singapur. L'home ha patit un atac de cor, mentre que 23 passatgers més i vuit tripulants han patit ferides de diversa consideració -hi ha en total 14 hospitalitzats- pels cops que molts d'ells s'han donat amb el sostre de l'avió en les sotragades. L'aparell, un Boeing 777-300 ER, ha estat sacsejat per "fortes turbulències" i ha hagut de fer un aterratge forçós a Bangkok (Tailàndia).

El vol s'havia enlairat de l'aeroport londinenc de Heathrow dilluns a la nit, amb destí a Singapur i amb 211 passatgers i 18 tripulants. Després d'unes 11 hores de vol, l'avió ha caigut bruscament des d'una altitud d'uns 11.277 metres (37.000 peus) a 9.448 metres (31.000 peus) en només cinc minuts, just quan acabava de travessar el mar d'Andaman i s'acostava a Tailàndia, segons dades de FlightRadar 24 recollides per Reuters. "De sobte, l'avió comença a inclinar-se cap amunt i hi havia tremolors, així que he començat a preparar-me per al que estava passant, i de sobte hi ha hagut una caiguda molt bruca, de manera que tothom que estava assegut i no portava el cinturó de seguretat ha sortit disparat immediatament al sostre", relata a aquesta agència Dzafran Azmir, un estudiant de 28 anys que anava a l'avió. "Algunes persones han topat de cap contra les cabines d'equipatges del sostre o els llocs on hi ha les llums i les mascaretes d'oxigen i directament els han trencat", afegeix.

El pilot ha demanat aterrar d'emergència a l'aeroport de Suvarnabhumi, a Bangkok, on ha arribat al voltant de les 15.45 hora local (10.45 a Catalunya). "Estem treballant amb les autoritats de Tailàndia per brindar l'ajut mèdic necessari i enviant un equip a Bangkok per brindar qualsevol suport addicional", ha comunicat també la companyia aèria. Una desena d'ambulàncies han anat a peu de pista per atendre els ferits, segons mitjans tailandesos.

Segons un estudi del 2021 del National Transportation Safety Board, els accidents aeris relacionats amb les turbulències són els més habituals. Entre el 2009 i el 2018, l'agència dels Estats Units va trobar que les turbulències eren més d'un terç dels accidents aeris reportats i la majoria van causar una o més ferides greus, però cap dany a l'avió. Singapore Airlines, que és àmpliament reconeguda com una de les principals companyies aèries del món i és un referent per a bona part del sector, no ha tingut cap incident important en els últims anys. L'accident amb víctimes de la companyia va ser en un vol de Singapur a Los Angeles via Taipei, el 31 d'octubre del 2000. L'avió es va estavellar contra equips de construcció a l'aeroport internacional de Taiwan Taoyuan després d'intentar enlairar-se des de la pista equivocada. En aquell accident van morir 83 de les 179 persones a bord, informa Reuters.

stats