Internacional 21/12/2014

Obama diu que farà "tot el que pugui" per tancar Guantánamo

En una entrevista a la CNN assegura que no considera l'atac informàtic a Sony atribuït a Corea del Nord com un "acte de guerra"

Reuters
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a la CNN que farà "tot el que pugui" per tancar la presó militar de Guantánamo.

Obama va prometre tancar aquesta instal·lació, que ha estat condemnada internacionalment, quan va assumir el càrrec fa gairebé sis anys, però ha estat incapaç de fer-ho, en part, pels obstacles del Congrés nord-americà.

"Faré tot el possible per tancar-la", ha dit Obama. "És una cosa que segueix inspirant els jihadistes i els extremistes de tot el món". "La presó és contrària als nostres valors i és tremendament cara. Estem gastant milions per cada intern", ha assegurat.

Justament dissabte van ser repatriats quatre afganesos cap al seu país i a principis de mes, l'Uruguai va acollir sis reclusos més de Guantánamo.

L'atac a Sony, no és un "acte de guerra"

El president Obama ha declarat també que no considerava l'atac informàtic a Sony, atribuït a Corea del Nord, com un acte de guerra, sinó més aviat de vandalisme cibernètic.

"Ens ho prenem molt seriosament. I respondrem proporcionalment", ha assegurat el president dels EUA que ha anunciat que el seu govern està considerant posar a Corea del Nord de nou en una llista de països que donen suport al terrorisme.

stats