El Papa demana a Europa solidaritat "immediata" al mar Mediterrani

Francesc ha exigit una solució per als 50 migrants bloquejats al mar sense port on desembarcar

El Papa Francesc durant la cerimònia d'aquest diumenge al Vaticà.
Ara
06/01/2019
2 min

BarcelonaEl papa Francesc ha aprofitat aquest diumenge la multitudinària missa a la Plaça de Sant Pere de la Ciutat del Vaticà per per fer referència a la situació que viuen els 49 migrants rescatats al Mediterrani per dos vaixells d’ONG, i que porten 15 dies bloquejats enmig del mar a l’espera que algun país europeu els hi doni permís per desembarcar en algun dels seus ports.

“Faig una cordial crida als líders europeus perquè demostrin solidaritat cap a aquestes persones”, ha proclamat el Pontífex davant els crits de suport dels fidels.

I és que no és el primer cop que el Papa ha volgut fer una crida per fer front a la situació que es viu a les aigües del Mediterrani, on migrants i refugiats continuen jugant-se la vida per fugir dels seus països i arribar a Europa en busca d'una vida millor.

Clam de les ONG

Mentrestant, la situació al vaixell Sea Watch 3, que té a bord 32 migrants rescatats, i al 'Profesor Albrecht Penck', de Sea-Eye, que en va rescatar 17 més, s'agreuja. "Posem fi a aquesta insuportable violació del dret internacional i dels drets humans fonamentals. Feu-los desembarcar ràpidament!", han reiterat, també aquest diumenge, des de Sea Watch Italy a través del seu compte de Twitter.

En un altre vídeo han explicat l'estat dels rescatats a mesura que passen els dies:

Un cop més, l'ONG ha lamentat el paper de la Unió Europea: "Ens diuen que ens quedéssim a Malta, després que anéssim a Itàlia, que entréssim a un port... i no és fàcil. La nostra elecció, sigui justa o equivocada, sota una forta pressió mediàtica i política, la fem per mirar de cuidar les persones que estan a bord, i de poder salvar-ne a d'altres".

Itàlia i Malta, inflexibles

I és que a mesura que passen els dies, les posicions d'Itàlia i Malta -els ports segurs més propers- són inflexibles. Aquest diumenge, el polèmic primer minister de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha tornat a deixar clara la seva política antiimmigratòria: "A Itàlia no arriba ningú. Els ports estan tancats, prohibits".

Per la seva banda, a Malta, el primer ministre, Joseph Muscat, s'ha expressat seguint la mateixa tònica. Com en altres ocasions, ha recordat que no permetrà que Malta es converteixi en el lloc on vagin a desembarcar els immigrants salvats per les ONG i que els altres països no volen acollir.

stats