Alemanya

Un altre polític ultradretà apunyalat a Alemanya

L'atac s'ha produït a Mannheim, on divendres havien estat apunyalades diverses persones en una manifestació islamòfoba

ARA
2 min
La policia científica treballant en el lloc on es va produir l'atac de divendres.

BarcelonaUn representant local de la formació d'ultradreta Alternativa per a Alemanya (AfD) ha estat ferit amb arma blanca en un atac a la ciutat de Mannheim, al sud-oest d'Alemanya. L'agressió es va produir dimarts al vespre, a prop del mercat del districte de Rheinau. El polític de l'AfD continua hospitalitzat, però només ha patit ferides que no impliquen risc per a la seva vida.

L'incident arriba després que diverses persones fossin apunyalades divendres passat en una manifestació islamòfoba a la mateixa ciutat, entre les quals un policia, de 29 anys, que va morir el cap de setmana a conseqüència de les ferides rebudes al coll.

L'agència alemanya informa que el segon apunyalament es va produir cap a les nou de la nit i la branca local de l'AfD informa que el polític ferit està hospitalitzat i atribueix l'atac a un activista d'esquerres. La policia no ha fet encara cap comunicació oficial, però sí que se sap que un dels presumptes tres agressors està detingut.

En aquest cas, però, les circumstàncies de l'incident no tenen res a veure amb les que es van registrar la setmana passada, ja que els primers testimonis apunten que el polític ferit va agafar cometent un flagrant delicte tres persones, entre les quals l'agressor, que estaven malmetent cartells de propaganda electoral del seu partit, i després d'enfrontar-se a un dels individus, va ser apunyalat amb un ganivet, segons portaveus de l'AfD. Segons l'organització, tres persones hi estaven implicades; dues van fugir amb èxit.

Durant el cap de setmana, després que es conegués la mort del policia, la tensió política ha crescut a la ciutat entre representants d'organitzacions d'esquerres i de l'AfD. Els partidaris progressistes van acusar joves manifestants dels ultres d'aprofitar la mort de l'agent a mans d'un migrant afganès de 25 anys, amb residència al país des del 2014, per obtenir beneficis polítics, de cara a les imminents eleccions europees d'aquest cap de setmana. Els activistes d'extrema dreta del moviment juvenil d'Alternativa per a Alemanya exigien polítiques d'asil i migració més estrictes.

La diputada de l'AfD Nicole Höchst ha volgut destacar en relació amb l'atac de la setmana passada que "la gent que ve aquí i no aprecia la nostra hospitalitat ha de marxar". "Finalment –ha afirmat–, hem de tenir una conversa també sobre això", amb relació a les polítiques d'asil, un tema que pot ser un dels grans arguments de la legislatura vinent del Parlament Europeu.

stats