França
Internacional18/06/2012

Els socialistes francesos arrasen i obtenen la majoria absoluta a l'Assemblea Nacional

L'ultradretana Marine Le Pen es queda sense escó tot i que el seu partit, el Front Nacional, torna a la cambra legislativa amb dos diputats després d'una absència de 15 anys

Ara
i Ara

BarcelonaEl president francès, François Hollande, ha reforçat els seus poders aquest diumenge després de la victòria per majoria absoluta del seu partit, el socialista, a les eleccions legislatives que han confirmat la desfeta dels conservadors de l'UMP, el partit de Nicolas Sarkozy.

Amb la majoria absoluta fixada en 289 escons, Hollande podrà governar sense inconvenients gràcies a una sòlida majoria del Partit Socialista i els seus aliats directes (300 escons) i la resta de partits d'esquerra (entre ells el Front d'Esquerra de Mélenchon o els Verds) que sumen 48 diputats més amb els quals podrà establir pactes si ho necessita.

Cargando
No hay anuncios

La conservadora UMP ha patit una derrota important i s'ha quedat només amb 205 escons que, sumats als de la resta de partits de dreta arriben a 224 diputats. És a les files de l'UMP on hi ha hagut els principals revesos d'aquestes eleccions amb figures clau de l'anterior govern de Nicolas Sarkozy, entre les quals exministres com ara Claude Guéant o Michèle Alliot Marie que s'han quedat sense escó.

Marine Le Pen i Ségolène Royal, sense escó

Cargando
No hay anuncios

La que tampoc no serà diputada és Marine Le Pen, la líder de l'ultradretà Front Nacional, que tot i aquesta decepció va aconseguir tornar a l'Assemblea Nacional on no hi era des del 1988 amb dos escons un dels quals serà per a la néta de Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen, de només 23 anys.

També s'ha quedat sense escó l'excandidata presidencial, Ségolène Royal, que va caure davant Olivier Farloni, el socialista dissident que va plantar cara a la direcció del partit a la circumscripció de La Rochelle. Royal va assegurar que se sentia "traïda políticament" quan va admetre la derrota davant Farloni a qui havia donat suport fins i tot la primera dama francesa, Valérie Trierweiler.