Amèrica Llatina

Veneçuela crida a consultes l'ambaixador espanyol per les paraules "insolents" de Robles

La ministra va criticar la "persecució" dels antichavistes per part de la "dictadura" de Maduro

ARA
1 min
Margarita Robles

BarcelonaVeneçuela ha cridat a consultes l'ambaixador d'Espanya a Caracas, Ramón Santos, després que el govern de Nicolás Maduro qualifiqués d'"insolents" i "grolleres" les paraules de la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, que va criticar la "persecució" dels opositors i la "limitació de drets fonamentals" a Veneçuela.

L'ambaixador espanyol ha de comparèixer aquest divendres al ministeri de Relacions Exteriors, segons ha informat a Telegram el canceller veneçolà, Yván Gil. Segons Gil, el govern de Maduro considera que les declaracions de Robles "apunten a un deteriorament de les relacions entre tots dos països".

L'executiu de Maduro també ha cridat a consultes la seva ambaixadora acreditada a Espanya, Gladys Gutiérrez, segons ha explicat Gil, però no ha precisat si la cita és també per a aquest divendres o serà un altre dia.

Després que Espanya acollís el líder opositor Edmundo González Urrutia i li concedís asil, a principis d'aquesta setmana, la ministra Robles ha denunciat que el que fa el govern de Maduro amb "moltíssims" antichavistes és "inacceptable i inassumible", unes paraules que el president veneçolà ha qualificat d'"ingerència". Robles va qualificar el règim de Maduro de "dictadura".

Aquest dijous, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir a Madrid amb l'opositor González Urrutia, que va fugir del país, diu, per les "pressions i amenaces" del règim de Maduro. González insisteix a reivindicar-se com el guanyador legítim de les eleccions del passat 28 de juliol, però el govern i la justícia chavista han confirmat la victòria de Maduro i es neguen a fer públiques les actes electorals.

stats