Estrenes

Les 12 noves sèries més esperades de la tardor del 2024 (i vuit retorns per tenir en compte)

Les plataformes d'estríming guarden per a l'última part de l'any algunes de les seves propostes més potents

6 min
Cate Blanchett en una escena d''Observada'

BarcelonaEls calendaris d'estrenes de les plataformes sembla que sempre estiguin en expansió. Per ajudar en el procés d'esporgar l'oferta, hem recopilat les dotze novetats més atractives que arribaran a les pantalles en els pròxims mesos, a més d'un petit recordatori dels títols que estrenaran noves temporades. Si amb totes aquestes sèries no en teniu prou, podeu consultar les ficcions més destacades del setembre.

1.
'Problemas con papá'

Movistar+ / 18 de setembre

Els protagonistes de 'Problemas con papá'

Després de fer-se coneguda gràcies a Sex education, Amiee Lou Wood és una de les estrelles emergents del Regne Unit. Ara té vehicle de lluïment propi amb aquesta sitcom en què interpreta una jove que torna a viure amb el seu pare quan descobreix que està embarassada. El problema és que el seu progenitor és gairebé més inconscient i desastre que ella: és incapaç de posar una rentadora, bullir un ou o utilitzar el microones sense que acabi explotant.

2.
'Nadie quiere esto'

Netflix / 26 de setembre

Kristen Bell i Adam Brody

Després que Fleabag ens descobrís els atractius d'un capellà sexi, Netflix ens mostrarà els encants d'un jove rabí. Adam Brody, que es va guanyar una legió de fans a principis dels anys 2000 amb The OC, i Kristen Bell són la improbable parella d'aquesta comèdia romàntica que explica la relació entre un rabí que fa poc que és solter i una locutora d'un pòdcast de sexe agnòstica i totalment allunyada de la religió. La sèrie està creada per la guionista Erin Foster, que ha escrit la ficció a partir de la seva història personal. "Aquesta sèrie representa com veig l'amor ara, que és molt diferent de com el veia abans [de conèixer el meu marit]. Tenir una relació sana, bonica i divertida ha estovat el meu cinisme", explica la guionista. Nadie quiere esto no sembla aspirar a ocupar les posicions de les millors sèries de l'any, però té molts números per enfilar-se als rànquings de Netflix.

3.
'Observada'

AppleTV+ / 11 d'octubre

Cate Blanchett

Alfonso Cuarón, Cate Blanchett i Kevin Kline. Només aquests tres noms són motiu suficient per atreure l'atenció de l'espectador. En aquest thriller psicològic, l'actriu australiana interpreta una prestigiosa periodista coneguda pels seus documentals de denúncia que un dia rep a casa un llibre clarament inspirat en ella i un secret del seu passat. Obsessionada per descobrir qui és l'autor de la novel·la signada amb pseudònim, la periodista entra en una espiral d'angoixa durant el qual també haurà d'enfrontar-se a les seves mentides. Després de la presentació al Festival de Venècia, diversos mitjans ja han pronosticat premis Emmy per a Alfonso Cuarón i la resta de l'equip.

4.
'The franchise'

HBO / Octubre (data encara no anunciada)

Els protagonistes de 'The franchise'

Després de dirigir el seu sentit de l'humor càustic cap a la política, Armando Iannucci, creador de la multipremiada Veep, farà befa del submon de les pel·lícules de superherois, una autèntica epidèmia cinematogràfica. Amb Sam Mendes com a director, la nova comèdia mostra les vicissituds d'un equip encarregat d'una franquícia cinematogràfica de superherois que no aconsegueix l'èxit de taquilla esperat. És tan fàcil com sembla fer una pel·lícula d'aquesta mena o participar d'aquesta fàbrica de xurros cinematogràfica pot ser un autèntic infern? El catalanoalemany Daniel Brühl forma part d'un repartiment que també compta amb Richard E. Grant i Aya Cash, que ja sap què és fer humor amb superherois gràcies a The boys.

5.
'Before'

AppleTV+ / 25 d'octubre

Juidth Light i Billy Crystal

Pocs gèneres agraden més a les plataformes (i els espectadors) que els thrillers psicològics. A banda d'Observada, AppleTV+ té preparada també per a l'octubre una altra proposta inquietant. Billy Crystal, que no es prodiga gaire en la televisió, dona vida a Eli, un psiquiatre infantil que, després de la mort de la seva dona, comença a tractar el Noah, un nen problemàtic. Per a sorpresa seva, el pacient sembla tenir una misteriosa connexió amb el seu passat.

6.
'Say nothing'

Disney+ / Data pendent de confirmar

El cartell de 'Say nothing'

Els grans èxits editorials sempre són atractius per a les plataformes de televisió, així que era només qüestió de temps que alguna decidís adaptar No diguis res, el llibre del periodista Patrick Radden Keefe sobre el conflicte a Irlanda del Nord, un dels assajos de referència sobre la violència a la zona. El redactor del New Yorker explica la història dels últims 50 anys d'Irlanda del Nord a partir de dos antics membres de l’IRA (Exèrcit Republicà Irlandès), d’una víctima de l’organització paramilitar i d’un dels noms clau en la mediació política per arribar a la pau entre els partidaris de la unificació d’Irlanda i dels lleialistes al Regne Unit. Quan el periodista va visitar la redacció de l'ARA aquest juliol va avançar que la sèrie estava en marxa i va plantejar un dels grans dubtes que li generava: "I hi haurà un actor que farà de Gerry Adams donant aquelles ordres. No sé com respondrà". Say nothing és una producció del segell FX i ja s'ha anunciat que el 14 de novembre s'estrena a Disney+ al Regne Unit. Per als altres mercats encara no hi ha data d'estrena confirmada, però esperem que arribi abans de finals d'any.

7.
'Dune: La profecía'

Max / Novembre

Emily Watson a 'Dune: la profecía'

Les franquícies cinematogràfiques ja fa temps que s'han convertit en objecte de la ficció seriada, així que, si tenim sèries de Star Wars o Marvel, per què no fer-ne de Dune? Max explotarà l'univers creat per Frank Herbert amb una sèrie preqüela que se situa 10.000 anys abans de l'ascensió de Paul Atreides, interpretat a les pel·lícules per Timothée Chalamet. En la sèrie no hi ha ni rastre de l'actor, però el repartiment inclou noms interessants com el d'Emily Watson. Dune: la profecía segueix dues germanes Harkonnen en la seva lluita contra les forces que amenacen la humanitat. Juntes crearan la secta Bene Gesserit.

8.
'Los años nuevos'

Movistar+ / Data per confirmar

Iria del Río i Francesco Carrill

Després de l'èxit d'Antidisturbios, Rodrigo Sorogoyen canvia el thriller pel romanticisme. La seva nova sèrie, Los años nuevos, creada juntament amb Sara Cano i Paula Fabra, segueix la història d'una parella durant una dècada, agafant com a punt de referència la celebració de Cap d'Any. L'Ana (la catalana Iria del Río) i l'Óscar (Francesco Carril) es coneixen la nit de Cap d'Any en què tots dos fan 30 anys. Tenen vides divergents –ella encara no sap ben bé què vol; ell sembla tenir-ho tot resolt– però s'enamoren i comencen una relació, amb anades i vingudes, que s'allarga deu anys, el temps que va de la joventut a la maduresa. La ficció, que està dividida en dues parts de cinc episodis cadascuna, s'acaba de presentar a la secció oficial del Festival de Venècia fora de competició i ha tingut una molt bona acollida.

9.
'Celeste'

Movistar+ / Data per confirmar

Carmen Machi

Una de les sèries que més expectatives ha generat de cara a la tardor és Celeste, que arriba amb la càrrega de morbo que li atorguen les similituds amb la història de Shakira i el seu conflicte amb la hisenda espanyola. Carmen Machi és Sara Santano, una inspectora d'Hisenda que, després d'una abnegada vida dedicada a la recaptació d'impostos, està a punt de prejubilar-se. Els seus plans salten pels aires quan l'últim dia de feina rep l'encàrrec de demostrar que Celeste, una gran estrella llatina de la música, resideix a Espanya i que, per tant, ha de tributar al país. La Sara haurà de deixar de banda la seva vida i convertir-se en l'ombra de la Celeste per demostrar que la cantant va passar 184 dies a Espanya i deu 20 milions d'euros a Hisenda. Celeste té el segell, entre altres, de Diego San José, responsable de la celebrada Vota Juan i la seva continuació, Vamos Juan.

10.
'Alice & Jack'

Filmin / Octubre

Els protagonistes de la sèrie

Una de les grans estrenes de Filmin per a final d'any és la història d'amor d'una dècada i mitja entre una dona solitària que treballa en finances i un científic. Protagonitzada per la nominada a l'Oscar Andrea Riseborough i Domhnall Gleeson, la sèrie arriba amb el segell de Channel 4, un dels grans motors de la ficció audiovisual al Regne Unit.

11.
'Skeleton crew'

Disney+ / 4 de desembre

Jude Law a Skeleton crew

Si no vols caldo, dues tasses. Aquells que estiguin farts de sèries de Star Wars, ja es poden resignar perquè Disney+ no té cap intenció de deixar d'esprémer l'univers galàctic, encara que els resultats siguin desiguals. L'última incursió de la plataforma en el món creat per George Lucas és Skeleton crew, centrada en el viatge de quatre nens per la galàxia. Durant la seva aventura es trobaran tota mena d'éssers, com ara Jod Na Nawood, un misteriós personatge interpretat per Jude Law. Per la seva temàtica i gènere –podria recordar pel·lícules com Els Goonies sembla una sèrie destinada a un públic més juvenil que adult.

12.
'Chacal'

SkyShowtime / 6 de desembre

Eddie Redmayne en una escena de la sèrie

En el procés de reciclatge continuat en què està immersa la televisió, SkyShowtime recupera un personatge clàssic de la literatura i el cinema, el Chacal, un assassí a sou creat per l'escriptor Frederick Forsyth. En aquesta nova versió, l'especialista a esmunyir-se de les autoritats es creuarà amb una agent de la intel·ligència britànica que li seguirà la pista per tot Europa. Eddie Redmayne assumeix el paper protagonista, mentre que la catalana Úrsula Corberó, en plena expansió de la seva carrera internacional, és la Nuria, una dona que coneix el criminal en la seva vida privada i que no sospita la seva vertadera ocupació.

Els retorns
  • 'Heartstopper' (Netflix / 3 d'octubre)

    La popular sèrie 'queer' estrena la seva tercera temporada en la qual la relació entre el Nick i el Charlie entra en una fase més adulta.

  • 'Funny woman' (SkyShowtime / 11 d'octubre)

    Segona temporada d'aquesta comèdia sobre una actriu còmica que lluita per aconseguir l'èxit a l'Anglaterra dels anys 60. Gemma Arterton està encantadora.

  • 'Terapia sin filtro' (AppleTV+ / 16 d'octubre)

    Una comèdia entranyable protagonitzada per Jason Segel i Harrison Ford ideal per aquells espectadors que se senten orfes després del final (sembla que momentani) de 'Ted Lasso'.

  • 'Somebody somewhere' (Max / 28 d'octubre)

    Tercera i última temporada d'aquesta sèrie que és un lloc feliç en tota regla. Una història d'amistat entre dues persones normals en un poble de l'Amèrica profunda.

  • 'La diplomática' (Netflix / 31 d'octubre)

    Segona temporada centrada en els mals de cap d'una diplomàtica destinada al Regne Unit interpretada per Keri Russell. Un dels èxits més recents de Netflix.

  • 'We are Lady Parts' (Filmin / Novembre)

    Filmin porta per fi la segona temporada d'una de les millors comèdies britàniques dels darrers anys. Lady Parts, la banda punk de noies mulsulmanes, torna a pujar a l'escenari.

  • 'Totes les bèsties petites i grosses' (Filmin / Novembre)

    S'ha convertit en tot un clàssic de finals d'any: quan arriba el fred, és moment de visitar els camps verds de Totes les bèsties petites i grosses. Enguany no serà una excepció i la quarta temporada estarà disponible a Filmin.

  • 'El juego del calamar' (Netflix / 26 de desembre)

    El gran fenomen de Netflix (és la sèrie més vista de la seva història) torna amb una segona temporada. Generarà el mateix interès que la primera o es notarà un cert desgast

stats