FICCIÓ

‘Black mirror’ torna amb una visió fosca del món del pop

La cantant Miley Cyrus protagonitza un dels tres episodis de la cinquena temporada de la sèrie

Cyrus ha aportat algunes de les seves experiències personals per a la construcció del seu rol.
A.p.
04/06/2019
2 min

BarcelonaLa cinquena temporada de Black mirror feia temps que s’esperava, però l’estrena de Bandersnatch, el primer episodi interactiu de l’antologia, en va obligar a endarrerir l’arribada. Avui Netflix allibera els tres capítols de la nova entrega de la sèrie tecnològica creada per Charlie Brooker i Annabel Jones, una temporada que compta amb la participació estel·lar de la cantant Miley Cyrus. L’ídol pop és la protagonista de Rachel, Jack y Ashley Too, un episodi centrat en una adolescent solitària que vol contactar amb la seva cantant preferida, una artista que no té una vida tan idíl·lica com sembla.

Tot i que Cyrus no ha volgut avançar gaires detalls sobre l’episodi, sí que ha explicat a The Guardian que el capítol és un reflex fidel de l’explotació a la qual estan sotmesos els artistes dins de la indústria musical. La cantant, que es confessa fan de la sèrie, assegura que l’episodi mostra com “moltes vegades els números eclipsen la part creativa”.

Per donar veracitat a la trama, Cyrus ha compartit amb els creadors de la sèrie part de les seves experiències personals en el món de la música, un sector en què treballa des que tenia 11 anys, quan va debutar amb la sèrie de Disney Channel Hannah Montana. En l’episodi, Cyrus interpreta Ashley O., una cantant que en públic es mostra positiva i alegre però que en privat ha de batallar amb diversos problemes, com el consum de pastilles. “Segueix sent molt fosc i recargolat i et fa reconsiderar tot el que saps sobre la tecnologia, la música i la indústria. Però també hi ha més humor de l’habitual”, explica la intèrpret de Wrecking ball.

Més optimisme

A més del capítol protagonitzat per Cyrus, la nova temporada de Black mirror té dos episodis més. Añicos mostra la història d’un taxista, interpretat per Andrew Scott, que té un pla secret que l’acabarà convertint en el centre d’atenció d’un dia descontrolat. Scott, que últimament ha rebut lloances pel seu paper a Fleabag, ha assegurat que el seu capítol és més una història psicològica que no pas un dels contes sobre universos tecnològics alternatius que sol crear Charlie Brooker. Pel que fa a Striking vipers, Netflix només ha avançat que tractarà sobre dos amics de la universitat que es retroben després d’anys sense veure’s. Junts viuran una sèrie d’esdeveniments que poden alterar per sempre les seves vides.

En una entrevista al New York Times al desembre, Brooker va confessar que està intentant escriure episodis que tinguin un to més optimista per no quedar-se estancat en la distopia i la negativitat. Tinguin el to que tinguin, hi ha una cosa que és segura: el creador vol fugir de la interactivitat, ja que confessa que és un procés molt més difícil del que ell imaginava.

stats