Mèdia15/02/2016

Alberto Fernández Díaz marxa del lliurament dels premis Ciutat de Barcelona ofès per un poema

Carles Capdevila dedica el premi Ciutat de Barcelona a "tots els mestres i educadors"

Sílvia Barroso / Núria Martínez
i Sílvia Barroso / Núria Martínez

BarcelonaEl president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha marxat sobtadament del lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, just quan la poeta Dolors Miquel recitava el poema 'Mare nostra', que comença dient: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural i la llevadora...". Segons fonts del PP, el cap de files hauria abandonat l'acte en considerar que el poema era "ofensiu" i que la seva lectura estava "fora de lloc" en el context dels premis.

Amplia aquí la informació sobre la cerimònia i la polèmica La cerimònia era presidida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Saló de Cent, i s'hi s'han entregat una vintena de guardons.

Cargando
No hay anuncios

El dissenyador Oscar Guayabero, quan ha sortit a recollir el seu premi, ha fet referència a l'incident: "Em sap greu que el senyor Fernández Díaz no sigui aquí perquè s'ha ofès per una cosa que s'ha dit, però no s'ofèn perquè hi ha 10.000 nens refugiats perduts per Europa", comentari que ha provocat els aplaudiments del públic.

El poema que Miquel ha recitat durant l'acte diu: "Mare nostra que esteu en el zel / Sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora... / Vingui a nosaltres el vostre crit, el vostre amor, la vostra força... / Faci's la vostra voluntat al nostre úter sobre la terra / El nostre dia de cada dia doneu-nos avui / I no permeteu que els fills de puta avortin l'amor, facin la guerra /

Cargando
No hay anuncios

ans deslliureu-nos d'ells pels segles dels segles, Vagina / Anem.". En acabar de recitar-lo, Miquel ha rebut forts aplaudiments.

Carles Capdevila, premi de mitjans de comunicació

Cargando
No hay anuncios

"Un minut és poc, en gastaré dos". Així ha començat el seu discurs d'agraïment Carles Capdevila quan li ha arribat el torn de recollir el premi de l'apartat de mitjans de comunicació.

"Gràcies per valorar l’humor que educa, per valorar el periodisme que homenatja els educadors. I gràcies per valorar el meu discurs de comiat de l’ARA, del qual estic molt orgullós. Però ja és ben curiós que em premieu per deixar l’ARA, i no per haver-lo fundat. Si ho arribo a saber plego abans", ha afegit el director fundador de l'ARA amb el tipus d'humor que el caracteritza.

Cargando
No hay anuncios

Com ja va anunciar quan es va saber que el jurat l'havia triat, Capdevila ha recordat que donarà la dotació econòmica del premi, 7.000 euros, al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia, on l'estan tractant del seu càncer colorectal. "Tinc la sort que em curen en un hospital públic pioner en recerca i vull que ho continuï sent", ha argumentat.

Cargando
No hay anuncios

I ha afegit que dedica el premi a "tots els mestres, professors, educadors socials, monitors, a tothom que educa cada dia a primera línia amb passió, vocació, il·lusió i bon humor". "Em reconeixeu per posar en valor l’educació en positiu, doncs jo reconec que tot, tot i tot el mèrit és d’aquests educadors positius", ha puntualitzat.

En la conclusió del seu discurs, s'ha compromès a continuar treballant "per l’educació, per un periodisme ben intencionat, ben educat, ambiciós, que aspiri a transformar la societat, proper als que pateixen i als que els atenen i crític amb tots els poders".

La seva voluntat, ha dit, és "ajudar tant com pugui a fer que Barcelona sigui la capital mundial de les persones, barri a barri, que sigui una ciutat tan intel·ligent que sigui justa socialment, que elimini la pobresa, que posi la gent al centre, que sigui la ciutat del món que tingui millor cura dels nens i dels avis, que sigui el paradís de les persones que tenen cura de les persones, un paradís on l’educació sigui garantia de meritocràcia".