Els nous emojis de WhatsApp: un home embarassat i més diversitat racial
Les noves propostes tenen per objectiu reduir la discriminació de gènere i racial en la comunicació digital
Emojipedia, la web de referència d'emoticones, ha presentat aquesta setmana algunes de les noves propostes d'emojis, moltes deles quals enfocades a donar representació a la diversitat de gènere i racial de la societat. És un dels objectius que s'ha marcat Unicode, el consorci que dona el vistiplau a les icones abans de posar-les en circulació. Entre les noves opcions que planteja Emojipedia destaca un emoji per referir-se a l'embaràs de persones trans i no binàries –un emoji d'un home embarassat que se suma al ja existent de dona embarassada– i més opcions de tons de pell per incloure tota la diversitat racial existent. Segons ha explicat Jeremy Burge, el director d'Emojipedia, "gairebé tots els emojis poden tenir per defecte una opció neutral pel que fa al gènere, amb l'opció de fer servir una dona o un home quan sigui rellevant". Pel que fa a representació de la varietat racial, a banda de la selecció dels tons de pell per a cada emoji, també s'afegeix la icona d'una encaixada de mans multiracial. Aquests nous emojis estaran disponibles a Whatsapp a partir de l'any vinent, sempre que Unicode els aprovi.
Alguns emojis continuen sense tenir una opció de gènere neutral,perquè no és clar l'enfocament de gènere adequat que s'hi ha de donar. És el cas de la ballarina de flamenc i el ballarí de discoteca. Actualment hi ha debat sobre si seria més adequat donar l'opció masculina de ballarina –fent que un home portés el vestit vermell–, optar per un nou emoji d'un ballarí de flamenc o crear un emoji d'un ballarí neutral. Aquesta última opció és la preferida d'Emojipedia, que ha proposat com a estil de dansa neutre el break dance.
Entre altres emoticones que sortiran pròximament també n'hi ha per referir-se a conceptes com "donar un cop d'ull", "retenir les llàgrimes", "sortir" i vint objectes nous. Cal tenir en compte que cada any, al setembre, es presenten les propostes de nous emojis, que seran sotmesos a comentaris abans de ser aprovats. Un cop admesos per Unicode, cada fabricant de dispositius decideix si els incorpora o no i quan els posa a disposició dels usuaris.