Estrena televisiva
Mèdia12/12/2023

Kate Winslet estrena amb la seva filla 'I am Ruth', la sèrie que va commocionar els premis Bafta

Juntes interpreten una història d'incomunicació i de toxicitat per culpa de les xarxes socials

BarcelonaL'actriu Kate Winslet (Reading, Regne Unit, 1975) va convertir-se al maig en la cara més visible dels premis Bafta després de pronunciar un emocionant discurs contra la toxicitat de les xarxes socials. "A la gent que té el poder i a la gent que pot fer canvis: sisplau, penalitzeu el contingut nociu. Sisplau, erradiqueu el contingut nociu. Volem recuperar els nostres fills", va dir Winslet al recollir el Bafta a millor actriu. El guardó reconeixia aleshores el seu paper a la sèrie I am Ruth, on, precisament, interpreta una mare atabalada i perduda que no sap com comunicar-se amb la seva filla, una jove enganxada a les xarxes socials. La ficció d'un sol capítol, dirigida per Dominic Savage i que també va guanyar el Bafta a millor sèrie, va commocionar el Regne Unit just fa un any, quan va estrenar-se a Channel 4. A partir d'aquest dimarts es podrà veure a Catalunya de la mà del canal Cosmo.

Cargando
No hay anuncios

"I am Ruth s'ha fet per a pares i fills, per a famílies que se senten ostatges dels perills del món d'internet. Per a pares que volen poder comunicar-se amb els seus fills adolescents, però que ja no ho poden fer. I per als joves que s'han convertit en addictes a les xarxes socials i les seves facetes més fosques: la vostra vida no ha de ser això", va explicar l'actriu durant l'entrega dels premis. A la pantalla l'acompanya l'actriu Mia Threapleton (Londres, 2000), que és la filla real de Winslet i del director britànic Jim Threapleton.

El vincle que les uneix fora de la pantalla va ser fonamental per construir aquests dos personatges, que conviuen però que estan extremadament distanciats. Threapleton encarna la Freya, una adolescent silenciosa que es passa gran part del dia tancada a l'habitació amb el mòbil, fent-se fotografies seductores i penjant-les a les xarxes socials. La seva mare no ho sap, però aquesta afició només li porta comentaris negatius dels internautes que enfonsen la noia en una depressió cada vegada més profunda. Segons Winslet, el rodatge va ser especialment complicat per a Threapleton: “Hi va haver dies en què va ser tota una agonia per a ella cavar tan profundament, arribar a territoris emocionals que feien tanta por. Em tallava la respiració".

Cargando
No hay anuncios

Un sol episodi aquesta temporada

I am Ruth configura la tercera temporada de la sèrie I am, que Savage va estrenar el 2019 i que té com a objectiu donar visibilitat a històries protagonitzades per dones. Sovint el director busca intèrprets de renom per a la ficció, que ha comptat amb la participació d'actrius com Samantha Morton, Lesley Manville, Vicky McClure i Suranne Jones i ha abordat temes com el maltractament en la parella i els obstacles en el dia a dia d'una mare soltera. A diferència de la primera i la segona entrega, en aquesta ocasió la producció se cenyeix a un únic episodi de 90 minuts de durada. Winslet s'ha encarregat de coescriure la història juntament amb Savage per explorar l'impacte de la salut mental en els joves i les dificultats de l'entorn més proper per donar-hi resposta.

Cargando
No hay anuncios

Un dels valors de l'episodi és que s'ha elaborat, en part, a través de la improvisació de les intèrprets. "És evident que els personatges no som nosaltres, però òbviament no podem evitar inspirar-nos en les nostres experiències personals i nodrir-nos d'allò que hem passat o que hem vist viure als nostres familiars", subratlla Winslet. Per a Threapleton, el fet de compartir el projecte amb la seva mare ha estat fonamental. "El vincle emocional entre nosaltres com a mare i filla que estan molt unides hi estava present tota l'estona", destaca l'actriu. La sèrie, a més, està rodada amb un estil naturalista que s'acosta més al gènere documental que a la ficció. Segons el director, la voluntat és representar "una relació autèntica i honesta del lligam entre mares i filles" i, alhora, oferir "una mica de perspectiva i esperança per a tots els pares i fills del món".