Enemistats fora de sèrie

L'actor de 'Mentes criminales' que no sabia controlar la ràbia

L'intèrpret va ser acomiadat de la sèrie després de donar un cop de peu al guionista Virgil Williams

Berta Coll
3 min
L'actor Thomas Gibson en una escena de la sèrie

BarcelonaTreballar a la Unitat d’Anàlisi de la Conducta de l'FBI exigeix ser una persona freda, serena, amb molta fortalesa i una capacitat envejable per a l’autocontrol. Aaron Hotchner, un dels personatges principals de la sèrie Mentes criminales (aquí es va poder veure a Cuatro), reunia indubtablement totes aquestes qualitats, que el convertien en un dels investigadors més cobejats dels Estats Units. La ficció, emesa entre el 2005 i el 2020, narra les peripècies d’un equip que segueix les pistes dels criminals més perillosos d'arreu del país. Pel que sembla, l'actor Thomas Gibson, que encarnava el rol de Hotchner, no compartia a la vida real les habilitats del personatge. "Està molt bé una mica d’obscuritat després de papers més lleugers", va declarar l’actor quan va incorporar-se en el repartiment. Fins aleshores, Gibson era especialment conegut per haver protagonitzat la comèdia de situació Dharma & Greg amb l’actriu Jenna Elfman.

El que l'actor no podia imaginar és que l’obscuritat no formaria part només de la ficció, sinó que el seu temperament descontrolat el duria a encarnar diversos episodis polèmics durant els rodatges de Mentes criminales. El primer va ser el 2010, quan, segons la CNN, Gibson va haver d'assistir a un curs de gestió de la ira després de donar una empenta a una ajudant de direcció. Tres anys més tard, el van detenir per conduir begut i de forma temerària, i això el va obligar a fer una segona formació, aquesta vegada centrada en el consum d'alcohol. La gota que va fer vessar el got, però, va arribar l’agost del 2016, quan va agredir un guionista en ple rodatge.

"Vam tenir discrepàncies creatives"

Mentre gravaven un episodi de la dotzena temporada, Gibson va donar un cop de peu a la cama de Virgil Williams, un dels guionistes de la sèrie. L’actor va ser suspès immediatament del rodatge durant dos dies, i ben aviat els productors d’ABC Studios i CBS Television Studios van comunicar en una nota de premsa que Thomas Gibson seria expulsat definitivament. Aquell mateix dia, l'actor va publicar un comunicat en què mostrava el seu amor per la sèrie: "Estimo Mentes criminales i he posat el meu cor i la meva ànima en aquesta sèrie durant els últims 12 anys. Comptava ser-hi fins al final, però no podrà ser. M’agradaria donar les gràcies als guionistes, productors, actors i al nostre equip meravellós, i especialment als millors fans que pot tenir una sèrie".

Segons va informar aleshores la web estatunidenca TMZ, Thomas Gibson va declarar haver actuat en defensa pròpia després que Williams es comportés agressivament. "Vam tenir discrepàncies creatives –va explicar l'actor–. Lamento el que ha passat. Tots volem treballar per oferir la millor sèrie possible". Tot i mostrar-se penedit, Gibson estava convençut que res d'allò hauria passat si Williams no hagués encès l'espurna del conflicte.

Un guionista amb un passat fosc

Com era d'esperar, l’acomiadament d'un dels actors més coneguts de la sèrie va despertar una gran commoció entre els seus seguidors. Les xarxes socials van omplir-se de missatges de suport a Gibson. Dies més tard, l’actor va crear-se un compte d'X per poder donar les gràcies als fans que havien estat al seu costat durant aquells dies difícils. "El vostre suport és molt significatiu per a mi i per a la meva família", deia en un tuit. "Això no és un final, sinó un principi", afegia tot seguit. Per justificar la desaparició del personatge, els guionistes van enviar Aaron Hotchner i el seu fill Jack al programa de protecció de testimonis per escapar-se de la persecució de l'assassí en sèrie Mr. Scratch. Posteriorment, quan aquest personatge moria, s'assegurava que Hotchner havia renunciat a tornar a la Unitat d’Anàlisi de la Conducta de l'FBI per dedicar-se a temps complet al seu fill.

Pel que fa al guionista Virgil Williams, tot i que no va sortir-ne esquitxat, tenia un currículum que fa sospitar del seu paper en aquest episodi lamentable. El 2006, mentre treballava a la sèrie Urgencias, va amenaçar una noia de 22 anys amb arruïnar-li la carrera només perquè ella li havia robat la plaça en l’equip de softbol que compartien els actors. Tot i que no va haver-hi violència física, la noia va sortir plorant del despatx del guionista. Encara que pugui semblar irònic, arran d’aquest incident el guionista també es va veure obligat a assistir a classes per aprendre a controlar la ràbia. 

stats