Ficció
Mèdia02/03/2023

L'excés rocker dels 70 reneix amb 'Todos quieren a Daisy Jones'

Amazon adapta l'èxit literari de Taylor Jenkins Reid

BarcelonaL'arxiconegut lema "Sexe, drogues i rock&roll" podria ser el reclam de Todos quieren a Daisy Jones, una de les grans apostes de la temporada d'Amazon Prime Video. L'adaptació de la novel·la homònima de Taylor Jenkins Reid, publicada aquí per Blackie Books, té música, relacions turbulentes i drogues de tota mena, bàsicament les que es consumien als anys 70. La sèrie, igual que el llibre, és un viatge als alts i baixos d'una banda de rock, Daisy Jones & The Six, que sembla real però no ho és. Les incomptables cerques que s'han fet a Google per saber si el grup va existir o no donen una pista del realisme del relat de Jenkins Reid, que va estructurar el seu llibre com una història de no-ficció.

La minisèrie, que arriba aquest divendres a la plataforma, mostra l'ascens de la banda fins que es converteixen en ídols que omplen estadis. Bona part de l'èxit del grup es deu a la química que s'estableix entre els dos cantants, la Daisy i el Billy (Sam Claflin), una relació que aixeca suspicàcies en la dona d'aquest últim, la Camila. La ficció, produïda per Reese Witherspoon, té com a protagonista una actriu amb un vincle molt estret amb el món del rock, Riley Keough, filla de la recentment desapareguda Lisa Marie Presley i neta d'Elvis Presley. Ella dona vida a la Daisy del títol, una adolescent desorientada que troba el sentit de la vida en l'escena rockera del Sunset Strip de Los Angeles.

Cargando
No hay anuncios

Tot i venir de família de músics tant per part de mare com per part de pare, Keough assegura que no tenia cap experiència prèvia cantant. "No soc de les que es rendeixen fàcilment. Així que, després de passar una nit deprimida, vaig decidir anar a un professor de cantar. Ell em va ensenyar amb veu de cap", recorda l'actriu, que confessa que va témer no aconseguir el paper.

Cargando
No hay anuncios

Taylor Jenkins Reid confessa que va escriure el llibre després de quedar fascinada per la música dels anys 70 i, concretament, per la història de Fleetwood Mac. I en comptes d'escriure una novel·la sobre la banda britànica, va decidir anar una mica més enllà. "Sempre intento entendre quina és la història de les dones en aquest ambient. Així que quan vaig començar a dissenyar i imaginar la banda i quins problemes tenien, em vaig voler centrar en explicar com era ser una dona en aquest món", explica l'autora. Jenkins Reid confessa que va escriure el llibre, ara una sèrie, per poder viure una època que no va poder experimentar. "No tenim una màquina del temps, oi? Doncs aquesta sèrie ho és. Et portarà a aquella època".