El Parlament reelegeix Andreu Manresa director general d'IB3

La majoria de la Cambra ha votat a favor del nomenament, després de setmanes d'estira-i-arronses entre socis del Pacte

Andreu Manresa en compareixença al Parlament
26/04/2022
2 min

PalmaAndreu Manresa ha sortit reelegit director general d'IB3, un càrrec que ostentarà durant cinc anys, fins al 2027. La majoria del Parlament ha votat a favor del nomenament, amb 31 vots, després de setmanes d'estira-i-arronses entre els socis del Pacte per consensuar un nom que estigués al capdavant de l'ens públic de radiotelevisió illenc. La votació s'ha fet en secret, però previsiblement ha tingut el suport dels tres partits que formen l'Executiu, els dos diputats de Més per Menorca i l'escó de la coalició formenterenca entre Gent per Formentera i el PSIB. D'altra banda, hi ha hagut 27 vots en blanc.

"És un honor i una enorme responsabilitat", ha declarat Manresa després de sortir reelegit. "La independència d'IB3 està garantida", ha afegit. El director general ha anunciat que es farà una "refundació" de l'ens públic i dels seus elements de difusió. "El repte és gran, és el mitjà de comunicació més auditat i controlat de les Balears", ha afirmat. Aquesta refundació és a causa de l'increment de la plantilla d'IB3, que "passarà de tenir 104 membres a uns 350 més, i s'han de desenvolupar els reptes del futur per ser una gran indústria pública, en català i oberta a totes les Illes". A més, ha explicat que es crearà una nova plataforma oberta (servei OTT).

La reelecció de Manresa s'ha vist des d'un primer moment envoltada en polèmica per la contrarietat inicial dels socis minoritaris del govern, Unides Podem i MÉS per Mallorca, que volien fer una renovació total de l'organigrama. De fet, a principi de març el Govern es va haver de donar quinze dies de marge per negociar tant la direcció d'IB3 com de l'Oficina Anticorrupció per la falta d'acord en els dos nomenaments. L'absència de la presidenta del Govern aquest dimarts, Francina Armengol, per la seva assistència al funeral de l'historiador mallorquí Josep Massot i Muntaner, ha provocat l'ajornament de la proclamació de Tòfol Milán director d'Anticorrupció, perquè aquí Més per Menorca havia anunciat la seva abstenció i no hi havia el suport necessari.

Una de les grans raons per les quals els ecosobiranistes i la formació morada han acabat acceptant Manresa ha estat l'inici del procés d'internalització dels informatius de la televisió pública. "Internalitzar és fer un model de televisió, i hi ha una persona que hauria d'acabar el procés", assenyalaven en el seu moment fonts del Pacte a aquest diari. A canvi, el PSIB cedeix en un principi en la renovació d'alts directius de la cadena, com els directors de ràdio o d'informatius. Manresa ha exposat, quant als nomenaments, que els de director de ràdio, de televisió i la gerència es faran de manera directa i, d'altra banda, el d'informatius, de transmèdia i els delegats a les distintes illes es faran per concurs de selecció, tot i que no ha avançat cap possible nom. En tot cas, ha apuntat que comunicarà els canvis en els llocs de direcció personalment.

stats