Mèdia27/12/2018

La policia requisa 800 descodificadors a bars que emetien futbol il·legalment

S'han escorcollat més de 2.000 locals d'arreu d'Espanya, a partir d'una denúncia de la Lliga

Ara
i Ara

BarcelonaLa Policia Nacional va dur a terme entre l'11 i el 13 de desembre una macrooperació contra la pirateria en el futbol que li va permetre requisar més de 800 descodificadors il·legals mitjançant els quals bars i altres establiments similars emetien partits de futbol de manera il·lícita. Segons han informat aquest dijous la Lliga i la Policia Nacional, durant l'operació es van inspeccionar més de 2.000 locals, i els agents van comprovar que "aproximadament un 60%" emetien futbol sense autorització.

Els escorcolls es van dur a terme arran d'una denúncia de la Lliga, que prèviament havia visitat els bars en què considerava que s'estaven vulnerant els seus drets per comprovar si tenien llicència per emetre els partits. De fet, aquest organisme ha format un equip de 100 persones dedicat exclusivament a detectar aquest tipus d'infraccions, i des de l'inici d'aquesta temporada ja ha fet 20.000 inspeccions que li han permès detectar 9.000 emissions fraudulentes.

Cargando
No hay anuncios

Segons la Lliga, es calcula que el 52% dels locals que emeten partits de futbol ho fan legalment, mentre que la resta ho fan de manera il·lícita, ja sigui exhibint públicament el senyal destinat a les llars (els abonaments televisius per als bars són més cars que els dels clients individuals, i oscil·len entre els 265 i els 395 euros mensuals) o bé mitjançant descodificadors il·legals. Aquesta operació policial s'ha centrat exclusivament en aquest últim cas. La Lliga adverteix que els presumptes delictes que haurien comès els responsables d'aquests bars estan tipificats als articles 270.1 i 286.4 del Codi Penal, i comporten penes de fins a quatre anys de presó. De moment, la policia continua investigant els fets.

Segons el president de la Lliga, Javier Tebas, aquesta operació és "un enorme èxit només per a la indústria del futbol, sinó per a tota la indústria de l'entreteniment" a Espanya, i "marca un abans i un després en la lluita contra la pirateria". La policia remarca que els presumptes infractors "ocasionaven importants perjudicis econòmics" a la Lliga, els clubs i els operadors de televisió i, a més, afectaven negativament "els propietaris d'altres establiments públics que sí que paguen les corresponents tarifes".

Cargando
No hay anuncios

La Lliga destaca que el negoci del futbol aporta "més de 1.300 milions a l'any" a les arques de l'Estat, i que dona feina a 100.000 persones. L'organisme calcula que la pirateria li suposa unes pèrdues d'uns 400 milions d'euros anuals.