Televisió

'Sálvame' abaixa la persiana sense Jorge Javier Vázquez i amb foguera de Sant Joan

La productora del programa ha anunciat que tindrà un nou espai a Netflix amb molts dels col·laboradors de 'Sálvame'

Les tres presentadores de l'últim 'Sálvame'
3 min

BarcelonaTelecinco tanca una etapa històrica: el seu programa insígnia, Sálvame, que s'emet des de fa 14 anys, i tota la seva troupe de col·laboradors s'acomiaden per sempre dels espectadors. Són nous temps per a la cadena de Mediaset, que a partir del setembre configurarà la seva programació entorn d'Ana Rosa Quintana. Les excentricitats de Lydia Lozano i companyia ja no tenen espai en el canal.

L'última emissió del programa del cor ha arrancat al ritme de I will survive, de Gloria Gaynor, interpretada per una orquesta en directe i amb les paraules "Només es mor el que s'oblida. Sálvame serà etern". El programa ha reunit fins a 18 col·laboradors entre els quals hi havia Belén Esteban, Kiko Matamoros, Lydia Lozano, Kiko Hernández o Chelo García Cortés. Tots han aparegut vestits de blanc en un plató decorat com si fos revetlla de Sant Joan.

Una de les grans absències del comiat ha sigut qui ha estat el seu presentador des de l'inici, Jorge Javier Vázquez. El comunicador va desaparèixer de la pantalla a mitjans de maig i poc després Mediaset va anunciar que el de Badalona estava de baixa per prescripció mèdica. A principis de juny va ser el mateix presentador qui va voler donar explicacions sobre la seva baixa a través de les xarxes: "A vegades s'ha de parar. El cos i la ment t'envien senyals i jo al llarg de la meva vida he sigut de fer-los poc cas. Fins avui. Necessito parar per cuidar-me. Necessito parar per preguntar-me què vull. Si ho tinc clar. Si, com que no ho sé, millor m'espero. En aquests moments, tornar és l'últim en què penso, encara que potser demà serà el que més em vindrà de gust. No ho sé. Així que ara mateix només puc dir «Fins sempre»".

Tot i no estar present al plató, el programa li ha dedicat un homenatge en què tots els col·laboradors i les presentadores –Adela González, Terelu Campos, i Maria Patiño– han acabat drets, aplaudint i en molts casos plorant. L'últim programa va tenir com a fil conductor la nit de Sant Joan i va acabar a les 21.00 hores amb una gran foguera encesa amb objectes significatius del decorat i la història del programa.

Un altre dels moments destacats de les quatre hores de directe va ser l'estrena de l'himne que Alejandro Abad ha escrit per al programa, Borrón y cuenta nueva. L'equip del programa es va aprendre una coreografia per a l'ocasió.

Al llarg de la seva història, Sálvame ha estat criticat per ser considerat un exponent de la teleporqueria, però també ha creat un vocabulari i un univers propis. Per això, al maig el programa va presentar una sol·licitud per ser considerat bé d'interès cultural.

El mateix dia que Sálvame s'acomiadava dels espectadors Netflix va anunciar que ha fitxat La Fábrica de la Tele, productora del programa, i bona part dels col·laboradors. El projecte que preparen per a la plataforma és un docureality que seguirà Belén Esteban, Terelu Campos, Kiko Matamoros, Lydia Lozano, Chelo García Cortés, Víctor Sandoval, Kiko Hernández i María Patiño en un viatge a Amèrica. Segons ha detallat la companyia, tots aquests personatges visitaran altres platós i tindran trobades amb els principals agents i productors del món de l'entreteniment a Amèrica.

A banda d'aquest projecte, La Fábrica de la Tele té previst col·laborar amb Mediaset amb La cúpula, un format del qual ja es va gravar un pilot al febrer. De moment, la productora no ha donat detalls d'aquest nou programa, tot i que el seu títol fa referència a com es coneixia popularment la direcció de Sálvame.

stats