Regulacions

Sánchez obligarà els mitjans a explicar qui els finança

El govern de l'Estat vol que es creï també un registre d'"alertadors fiables" de continguts il·lícits

La portaveu i ministra d’Educació, Pilar Alegría, juntament amb la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, i el ministre de Transformació Digital, Óscar López, durant la roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres a La Moncloa.
ARA
25/02/2025
1 min
Regala aquest article

BarcelonaEl govern de Pedro Sánchez segueix avançant en el seu pla del que qualifica de regeneració democràtica però que les veus que li són hostils tracten de programa de control dels mitjans. El nou pas és un avantprojecte de llei, presentat aquest dimarts, “per a la millora de la governança democràtica” de les empreses informatives. El consell de ministres ho justifica dient que cal adaptar l’ordenament jurídic espanyol a la normativa europea sobre serveis digitals i mitjans de comunicació. Entre les mesures que es volen impulsar destaca la creació d’un registre estatal de mitjans, accessible als ciutadans, en què caldrà inscriure “l’estructura de propietat i els fons públics, nacionals i estrangers, que rebin en concepte de publicitat”.

A més, se li encomana a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que dirigeixi un procediment amb el qual s’avaluïn els processos de concentració de mitjans i es garanteixi, d’aquesta manera, “que es respecta la pluralitat informativa i la independència editorial”. La norma vol avançar també en la protecció dels drets digitals i, per fer-ho, preveu que la CNMC pugui designar “alertadors fiables”, unes entitats “per alertar sobre continguts il·lícits”. A més, es propiciarà que els proveïdors d’internet alertin sobre continguts problemàtics i es dotin de canals de denúncia. També s’advoca perquè les plataformes aportin més transparència sobre els criteris de recomanació dels seus respectius algoritmes.

stats