Sèries

La sèrie policíaca amb Mónica López que és una imprescindible per als fans del gènere (i que arriba al final)

Movistar+ estrena la tercera i última temporada de 'Rapa'

2 min
Javier Cámara i Mónica López

BarcelonaA poc a poc i sense fer gaire soroll, s'ha convertit en una de les sèries de producció pròpia de Movistar+ amb més bona acollida. Rapa, ambientada a Galícia, estrena aquest dijous la seva tercera i última temporada, el capítol final de les aventures de la singular parella d'amics que formen Mónica López i Javier Cámara. En aquesta última entrega, el Tomás, un professor retirat a causa de l'ELA que pateix, i la Maite, sergent de la Guàrdia Civil, s'enfronten a dos nous casos criminals.

Per la seva banda, el Tomás, cada cop més afectat per la seva malaltia, intentarà demostrar la innocència d'un antic amic que ha estat acusat d'assassinat. Mentrestant, la Maite es veurà involucrada en un segrest que afecta una coneguda família de la zona. Més enllà de les seves investigacions, la parella d'amics hauran de fer front al peatge emocional que suposa la ràpida degeneració física del Tomás. La nova temporada arriba amb la incorporació d'actrius com Mercè Sampietro, Aida Oset i Cristina Castaño.

A banda de les trames, un dels elements més atractius d'aquesta ficció és l'amistat dels protagonistes, que inicialment tenen molts problemes de comunicació. "La nostra relació a la sèrie i a la vida es basa en l'admiració. M'és facilíssim admirar la Mónica en tot el seu ésser. Té infinitat de coses que jo ni ensumo: la gosadia, la capacitat d'aventura, el talent obert en canal, el compromís amb la justícia, amb el món, amb la natura. I la seva empatia", assegura de la seva companya de repartiment Javier Cámara, que en aquesta ocasió ha dirigit un dels episodis.

Rapa també destaca pel tractament que fa dels paisatges de Galícia, molt presents a les trames. És un dels trets distintius del treball dels germans Jorge i Pepe Coira, director i creador de la sèrie, respectivament, que ja van fer junts Hierro, una altra ficció on els escenaris naturals també tenien un paper fonamental. A Rapa, Pepe Coira ha fet tàndem amb Fran Araújo.

stats