Enemistats fora de sèrie

Stana Katic i Nathan Fillion: la parella de ficció que a la realitat s'odiava

Els protagonistes de 'Castle' tenien una relació tan dolenta que va acabar precipitadament amb la sèrie

Stana Katic i Nathan Filion en una escena de 'Castle'
3 min

BarcelonaDurant vuit temporades, la sèrie de misteri Castle va acompanyar l'escriptor de novel·les de misteri Richard Castle (Nathan Fillion) i la detectiu d'homicidis Kate Beckett (Stana Katic) al llarg de la seva història d'amor. La sèrie, que a Catalunya es va emetre entre el 2009 i el 2016 a través de Cuatro, arrenca amb els dos protagonistes completament allunyats l'un de l'altre: quan se'ls proposa de treballar junts, a Kate Beckett no li fa gens de gràcia i fa tots els possibles per mantenir la distància amb Richard Castle. Però a mesura que avança la trama també s'estreny el seu vincle i Castle es converteix en una ficció que combina els misteris criminals amb la història romàntica dels protagonistes.

Una vegada s'apagaven les càmeres, però, la química desapareixia i la relació entre l'un i l'altra no tenia res a veure. Les discussions i les enganxades entre tots dos eren recurrents al set de rodatge, i fonts de l'equip van explicar a US Magazine que no se suportaven. "Quan acaben de rodar, deixen de parlar-se. Aquesta situació fa dues temporades que dura", recollia el 2016 la revista nord-americana, que també explica que Katic acabava molts dies plorant al camerino i que els intèrprets havien provat de fer teràpia de parella per arreglar la situació. La sèrie es va cancel·lar aquell any i els mitjans ho van atribuir a l'enemistat entre els dos protagonistes, que aleshores ja era insostenible.

Un mes abans, Katic havia anunciat que abandonava la ficció. En aquell moment la cadena va atribuir la marxa de l'actriu a motius pressupostaris: el 2016 Katic cobrava 10 milions d'euros per temporada i era la setena actriu més ben pagada de la televisió. Nathan Fillion rebia la mateixa quantitat, en un exercici d'igualtat salarial insòlit a Hollywood en aquella època. Durant uns dies, la productora ABC Studios va mantenir que Castle tindria una novena temporada sense Katic, però més tard va prendre la decisió d'acabar amb la sèrie.

La sèrie va acabar deixant un gust agredolç als espectadors. Abans d'emetre's l'últim capítol, ja havien corregut veus que constataven la mala relació entre els protagonistes i que van arruïnar a molts fans la il·lusió de creure que Richard Castle i Kate Beckett estaven fets l'un per l'altra. A més, com que quan van gravar el darrer capítol de la vuitena temporada l'equip no sabia si la sèrie tindria continuïtat, els guionistes van optar per tirar endavant amb dos finals possibles. Al primer, Kate Beckett mor a mans de Mason Wood, el gran antagonista de la parella. Al segon, la parella aconsegueix vèncer el criminal i la sèrie mostra com, set anys després, viuen feliços i han tingut tres fills. Incapaços de decidir, els van emetre tots dos, l'un darrere l'altre.

A l'hora de pronunciar-se públicament sobre la fi de la ficció, Katic només va fer esment dels espectadors. En un tuit, va escriure: "La vostra devoció per la nostra sèrie ens ha portat aquestes 8 temporades inoblidables. Tinc la sort d'haver-vos conegut i haver treballat per a molts de vosaltres. Sempre us estaré agraïda". Fillion, en canvi, va publicar un tuit en què sí que reconeixia la feina de la seva companya: "Castle ha estat una de les alegries més grans de la meva vida creativa. La Stana ha estat la meva parella durant tot aquest temps, i li agraeixo haver creat el personatge de Beckett que perdurarà per a tots nosaltres com una de les millors policies a la televisió. Li desitjo el millor i no tinc cap dubte que tindrà èxit en tot el que persegueix. La trobaré a faltar".

Katic trenca el silenci

Dos anys després, l'actriu finalment va decidir parlar. En una entrevista a l'australiana News Corp, Katic va dir que "l'experiència va ser confusa" i que li va fer "mal". "El final em va doldre i va ser dur. Encara no tinc clar el procés de pensament que ho expliqui", va afegir l'actriu, que malgrat aquestes vivències té bones paraules per a l'equip i per a la sèrie. "A la gent li encantava aquella parella, la història que explicàvem i els personatges. Ha passat el temps i estic molt agraïda d'haver format part d'aquest projecte que va arribar a tanta gent", va destacar.

Després de les vuit temporades de Castle, tots dos actors van veure com les seves respectives carreres professionals continuaven florint. Fillion, que abans de la sèrie ja tenia un currículum considerable amb pel·lícules com Dracula 2000 (2000) i sèries com Buffy, la cazavampiros (1997-2003), el 2018 es va convertir en el protagonista de The rookie, una sèrie sobre un policia veterà de Los Angeles que ja porta cinc temporades i ha estat renovada per una sisena. En el cas de Katic, una vegada va acabar amb el personatge de Kate Beckett, també va arribar-li una protagonista televisiva: el 2017 va estrenar Absentia, una sèrie dramàtica on interpretava l'agent de l'FBI Emily Byrne i que va durar tres temporades, fins al 2020. Després ha continuat participant en pel·lícules, sobretot amb feines de doblatge en films d'animació com Justice Society: World War II (2021) i Justice League: Warworld (2023).

stats