Internet

Telegram claudica i cedirà les dades dels usuaris que actuïn fora de la llei

Després de les acusacions de la justícia francesa, Pàvel Dúrov endureix les normes d'ús del servei de missatgeria

2 min
Pàvel Dúrov al Mobile World Congress del 2016.

BarcelonaUn mes després de la seva detenció a París, Pàvel Dúrov, fundador de Telegram, ha sucumbit a les pressions i ha anunciat que la xarxa de missatgeria compartirà amb les autoritats la informació dels usuaris que actuïn fora de les normes d'ús de l'aplicació si la justícia ho sol·licita oficialment. En un missatge al seu canal de Telegram, Dúrov ha detallat quines mesures han pres per enfortir la moderació dels continguts que es comparteixen a través del servei de missatgeria. D'aquesta manera, tira la tovallola i dona resposta a les acusacions de les autoritats franceses, que consideren que la falta de moderació de Telegram ha convertit el servei de missatgeria en una mena de paradís per a tota mena de criminals, des de pedòfils fins a terroristes.

Entre altres coses, Dúrov detalla que un grup de moderadors, amb ajuda d'intel·ligència artificial, han estat treballant perquè la funció per fer cerques de l'aplicació sigui més segura. "Tot el contingut problemàtic que hem trobat a través de la funció Cerca ha deixat d'estar disponible. Si encara trobeu alguna cosa perillosa o il·legal a Telegram Search [funció de cerca], aviseu-nos a través del canal Search Report", explica Dúrov, que recorda que la funció de cerca del servei està pensada per "trobar amics i descobrir notícies", i "no per promocionar material il·legal".

En la mateixa línia, el responsable de Telegram ha fet públic que han actualitzat les normes d'ús i privacitat del servei. "Hem deixat clar que totes les adreces d'IP i números de telèfon que no respectin les nostres normes poden ser revelats a les autoritats competents en resposta a demandes legals prèvies", assenyala. Dúrov es mostra confiat que els canvis a les normes d'ús "dissuadiran els criminals". "No deixarem que uns mals usuaris posin en perill la integritat de la nostra plataforma de quasi mil milions d'usuaris", remarca.

El fundador de Telegram, nascut a Rússia però resident a Dubai i ciutadà francès, va ser detingut el 24 d'agost a París després d'aterrar amb el seu jet privat a l'aeroport de Le Bourget, al nord-oest de la capital de França. Quatre dies després, la justícia gal·la va imputar el CEO de Telegram per càrrecs que van del blanquejament de crims a complicitat en la difusió d'imatges pedòfiles, i va ordenar que quedi en llibertat sota control judicial. Dúrov no pot abandonar el territori francès i s'ha de presentar davant dels tribunals dues vegades a la setmana.

stats